Home > Nieuws > PSV in één helft klaar met Heerenveen

PSV in één helft klaar met Heerenveen

PSV - Heerenveen 3-1

20 jan 2007 - Door: DvG
Arouna Koné

PSV is de tweede helft van de competitie goed begonnen. Subtopper Heerenveen, toch niet de minste tegenstander, werd eenvoudig weggezet met 3-1.

Enig geluk had PSV wel. De wedstrijd was eigenlijk al gelopen toen scheidsrechter Luinge al na 10 minuten rood trok voor Heerenveen-verdediger Jong-a-pin en PSV beloonde met een strafschop.

Die rode kaart was feitelijk juist, maar ook wat zwaar gestraft. Farfàn was doorgebroken, werd vastgepakt, maar ging ook wat gretig naar de grond. Simons toonde zich vervolgens weer PSV's meest betrouwbare 11-meter-schutter.

Wonderwel kwamen de 10 Heerenveners even later op gelijke hoogte. Topscorer Alves schoot vanuit een moeilijke hoek binnen. Gelukkig stelde Koné een minuut later alweer orde op zaken. Zijn doelpunt was minstens zo mooi. Net buiten de 16-meter schoot hij de bal hoog en hard binnen. De 3-1 viel nog voor rust, weer door een penalty. Deze keer was Farfàn niet alleen degene die de strafschop had versierd; hij schoot hem ook binnen.

De tweede helft kende weinig momenten van opwinding. De Eindhovenaren gaven wel wat druk, maar dat mocht geen naam hebben. De einduitslag bleef 3-1.