Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Erik Meijer hoopt op ‘lekkere pot voetbal’ tussen zijn oude clubs.

Erik Meijer hoopt op ‘lekkere pot voetbal’ tussen zijn oude clubs.

Voormalig spits van PSV en Liverpool heeft geen voorkeur bij kwartfinale Champions League

3 apr 2007

Afgelopen zomer beëindigde Erik Meijer zijn loopbaan als beroepsvoetballer. In zijn lange carrière diende hij maar liefst elf clubs. Tussen die elf clubs prijken de namen van PSV èn Liverpool. Samen met Boudewijn Zenden is hij de enige ex-PSV-er die ook voor de Reds uitkwam. Of zoals de Limburger zelf zegt: “Er lopen op deze planeet niet heel veel mensen rond die voor beide clubs gespeeld hebben." Een voorkeur voor een winnaar in deze tweekamp heeft Meijer dan ook niet. De PSV Supporter nam contact op met de huidige assistent-trainer van Alemannia Aachen en haalde met hem herinneringen op aan zijn tijd in Brabant en Engeland.

Door Stijn Slaats

“Als er in mijn Liverpool-periode interlands werden gespeeld, bleef ik bijna als enige over."


Kunt u beide clubs eens vergelijken?
“Het is een onmogelijke opgave om de clubs te vergelijken. PSV geldt als een supergoed georganiseerde vereniging. Door de komst van uitstekende spelers uit alle windstreken groeide PSV uit tot een topploeg. Liverpool was voor mij als klein jochie al DE club. Ik was en ben dus ook fan van Liverpool. Wat spelersmateriaal betreft, had PSV in mijn tijd aan grote namen geen gebrek. Bij mijn komst in 1993 speelden er nog jongens die in 1988 de Europa Cup 1 gewonnen hadden. Door de jaren heen zijn daar spelers als Ronaldo, Nilis, Waterreus en de jongere garde met Zenden, Hoekstra en Faber bijgekomen. Bij Liverpool kwam ik in een selectie terecht waar alleen maar internationals in zaten. Als er interlands werden gespeeld, was ik bijna alleen over!!"

Hoe kijkt u terug op uw tijd bij beide clubs? Het was een droomwens om bij Liverpool te spelen. Voldeed de tijd in Engeland aan uw verwachtingen?
“Liverpool is iets heel aparts. Dat zal Boudewijn Zenden je ook kunnen vertellen. Er hangt een uniek sfeertje als je het stadion binnenkomt. Ik heb er een fantastische tijd gehad. Die periode had ik voor geen goud willen missen. Het heeft mijn carrière iets extra’s gegeven. PSV was voor mij de opstap van een kleinere club als MVV naar de grote jongens! In Eindhoven heb ik heel veel geleerd en ben er volwassen geworden. Jammer dat ik concurrentie had van Ronaldo, die was wel wat beter hahaha!"

Welke periode is voor uw carrière, als ervaring, belangrijker geweest: Engeland of PSV?
“Ik denk dat beide periodes goed voor me zijn geweest. PSV, omdat ik daar geleerd heb om te incasseren. Van een speler die bij een provincieclub altijd in de basis stond, veranderde ik in een speler die bij een grote club moest vechten voor zijn plek en wat vaker genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Mijn transfer naar Liverpool was voor mij echt een cadeau omdat ik zo goed gespeeld had bij Bayer Leverkusen. Als slagroom op de taart mocht ik dus ook nog eens gaan spelen voor míjn Liverpool."

“In Eindhoven heb ik heel veel geleerd en ben er volwassen geworden. Jammer dat ik concurrentie had van Ronaldo, die was wel wat beter hahaha!"


Heeft u nog contact met mensen bij PSV en Liverpool?
“Bij PSV zelf niet meer. Er is daar volgens mij geen enkele speler meer actief uit mijn tijd. Wel heb ik zo af en toe nog contact met de jongens uit die jaren: met Arthur Numan, Ronald Waterreus, Ernest Faber en Luc Nilis. Het is altijd gezellig om die gasten weer te zien. Bij Liverpool geldt wat dat betreft het zelfde: met Sander Westerveld en en Sami Hyypiä heb ik nog wel contact. Als ik weer eens ergens gasten uit die tijd tref, bijvoorbeeld Markus Babbel of Christian Ziege, dan is het vaak leuk om even bij te praten."

Gaat u de wedstrijden tussen PSV en Liverpool bekijken?
“Helaas ben ik dan in Grünberg, waar ik een opleiding volg tot trainer. Daarvoor moet ik de hele week daar zijn. Scheisse!"

PSV heeft al in de groepsfase tegen Liverpool gespeeld. Verwacht u twee totaal andere duels of wederom een erg tactische wedstrijd van beide kanten? Wie gaat er naar de halve finale en waarom? Heeft u een voorkeur?
“Nee, om te beginnen heb ik geen voorkeur. Er lopen op deze planeet niet heel veel mensen rond die voor beide clubs gespeeld hebben. Ik zou al erg heel blij zijn als we een lekkere pot voetbal te zien krijgen met twee teams die er alles aan doen om verder te komen, ieder op zijn manier."

“Trainer worden in Nederland? Ja, waarom eigenlijk niet? Ik spreek de taal, heb veel gezien en beleefd en denk dat ik een eigen kijk op voetbal heb. Wie weet!?"


Inmiddels bent u co-trainer bij Alemannia Aachen. Hoe bevalt de functie? Mist u zelf het spelen van wedstrijden nog, nu na ruim 9 maanden? Zien we u als trainer nog ooit terug op de Nederlandse velden of bent u wat dat betreft ‘verduitst’?
“Nein Junge, mach kein Scheiss! Ik ben een blije en trotse Limburger en al verdien ik hier mijn centjes, ik blijf ook Nederlander. Het assistent-trainerschap is wel wennen, maar het voelt voor mij als beginner goed aan. Ik moet natuurlijk gaan ervaren of dat ook zo blijft. De wedstrijden mis ik niet. Ik heb een jaar de tijd gehad om aan het idee te wennen dat mijn actieve voetballoopbaan afgelopen is. Een bewuste keuze, mede omdat na de promotie van Aken er geen beter moment was om te zeggen dat het prima was zo. En trainer worden in Nederland, ja, waarom eigenlijk niet? Ik spreek de taal, heb veel gezien en beleefd en denk dat ik een eigen kijk op voetbal heb. Wie weet!?"

Paspoort Erik Meijer, Meerssen, 2 augustus 1969


1 interland: Nederland-San Marino

SeizoenClubWedstrijdenDoelpunten
1988/89Fortuna Sittard 101
1989/90FC Antwerp 00
1989/90Eindhoven 145
1990/91Fortuna Sittard 265
1991/92MVV 3214
1992/93MVV 3420
1993/94PSV 154
1994/95PSV 249
1995/96KFC Uerdingen 05 3211
1996/97Bayer Leverkusen 326
1997/98Bayer Leverkusen 266
1998/99Bayer Leverkusen 264
1999/00Liverpool 200
2000/01Liverpool 30
2000/01Preston North End 90
2000/01Hamburger SV 123
2001/02Hamburger SV 254
2002/03Hamburger SV 214
2003/04Alemannia Aachen 306
2004/05Alemannia Aachen 298
2005/06Alemannia Aachen 275
Totaal 447115


Laatst bijgewerkt : 3 apr 2007 - 15:18