Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Antwoord van Jan Reker op de brief

Antwoord van Jan Reker op de brief

n.a.v. kwestie Perez

11 jan 2008 - Door: Chris

Afgelopen maandagavond heeft de Supportersvereniging PSV een brief overhandigd aan PSV directeur Jan Reker. Deze brief is geschreven naar aanleiding van de vele reacties die wij ontvangen aangaande de plotselinge terugkeer van Kenneth Perez naar Ajax.

Jan Reker heeft inmiddels zijn reactie vandaag teruggestuurd:


L.S.,

Zoals beloofd reageer ik hierbij op uw brief van 7 januari jl. over de tussentijdse transfer van Kenneth naar Ajax.

In de zomer van 2007 is Kenneth op uitdrukkelijk verzoek van Koeman naar PSV gekomen.
PSV stond in eerste instantie sceptisch tegenover deze transfer om de volgende redenen:

  • zijn hoge salaris,
  • zijn leeftijd van 33 jaar,
  • zijn rest-transferwaarde,
  • het aantal aanvallers dat PSV reeds tot haar beschikking had,
  • en de komst van Kenneth zou zeker de ontwikkeling van jonge talenten blokkeren, zoals die van Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Ismail Assati en Jonathan Reis.
Toch heeft PSV toen besloten Kenneth te kopen om Ronald Koeman maximaal te steunen na het succesvolle, doch benauwende, seizoen 2006/2007.

Kenneth heeft in de eerste maanden lang niet alle wedstrijden kunnen overtuigen en ook Ronald Koeman heeft hem regelmatig gewisseld.
Na het vertrek van Ronald Koeman heeft de Technische Staf Kenneth medegedeeld dat hij zich voor moest bereiden op het feit dat er minder een beroep op hem gedaan zou worden. Kenneth antwoordde dat hij begrip had voor de situatie, maar dat hij gezien zijn leeftijd niet de laatste jaren van zijn carriŤre langdurig op de reservebank wilde zitten. Hij heeft toen gevraagd of hij tijdens de winterstop naar een andere club mocht uitkijken.
De Technische Staf heeft na overleg met onze Manager Voetbalzaken aan de Directie gevraagd om hieraan mee te werken. De Directie heeft toen onder (hoge financiŽle) voorwaarden hiermee ingestemd.

Na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht heb ik met Kenneth gesproken. Ik heb hem toen uitgelegd dat zijn situatie anders zou kunnen worden onder Sef Vergoossen.

Kenneth was echter niet op andere gedachten te brengen, omdat zijn gevoel was:
  • dat hij altijd een speciale band met Ajax had gehad,
  • dat hij verwachte dat zijn situatie ook in de toekomst, gezien de vele jonge talenten bij PSV, niet zou veranderen en dat er dus ook voor volgend seizoen geen garanties zouden zijn.
Hij gaf aan dat zijn besluit vast stond en hij was niet te vermurwen.

Hoewel we zijn vertrek betreuren was de beslissing om hem de mogelijkheid te geven om naar een andere club gaan, genomen en wij willen, als betrouwbare partij, geen gemaakte afspraken eenzijdig herroepen of intrekken. De status en het aanzien van PSV verlangt dat zij altijd haar afspraken nakomt.
Bovendien was deze transfer financieel aantrekkelijk en PSV heeft dit seizoen al hoge investeringen gedaan met het openbreken en verlengen van contracten van belangrijke spelers en het moet uit de lengte komen of uit de breedte.

J.M.J. Reker
Algemeen DirecteurAlle informatie over activiteiten en busreizen van de Supportersvereniging PSV kun je nu ook via e-mail ontvangen. Meld je hiervoor hieronder bij de email service van de Supportersvereniging PSV aan:

[%EMAILSERVICE%]

Laatst bijgewerkt : 11 jan 2008 - 14:52