Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Onvoldoende reden voor combi-verplichting Roda JC

Onvoldoende reden voor combi-verplichting Roda JC

Supportersvereniiging PSV en PSV Fans United sturen brief

20 feb 2008 - Door: DvG

Vandaag is er, door de Supportersvereniging PSV mede namens PSV Fans United, een brief verzonden naar de gemeente Kerkrade met het verzoek de opgelegde combi verplichting (met twee keer omwisselen) te heroverwegen.

In de brief wordt de gemeente er nogmaals op gewezen dat er voor de fans van Ajax maar een zeer beperkte combi verplichting gold (alleen omwisselen bij het uitvak). Wij zien dan ook geen enkele reden dat PSV fans niet dezelfde regeling aangeboden kan worden.

De argumenten van de gemeente Kerkrade om toch af te wijken van de regeling voor de Ajax fans achten wij volstrekt onvoldoende! Zo zouden Ajax fans verder moeten reizen dan de PSV fans en dus niet in de gelegenheid zijn van te voren de stad te bezoeken. Hierbij vergeet de gemeente dat Ajax, net als PSV, een club is met een landelijke supportersschare. Argumenten rond reistijden doen er in deze dus absoluut niet toe!

Ook de reden dat de wedstrijd tegen Ajax om 12.30 uur gespeeld werd, in tegenstelling tot onze wedstrijd welke om 14.30 uur begint is natuurlijk flauwekul. Het aanvangstijdstip van een wedstrijd kan tenslotte nooit een argument zijn voor het opleggen van een dergelijk zware combi verplichting.

Als een gemeente dan echt wil voorkomen dat fans van de bezoekende club op een wedstrijddag het centrum te bezoeken, dan heeft men daar geen combiverplichting voor nodig. Dat kan ook in een APV opgenomen worden, mar blijkbaar vergeet men dat steeds. Moeten daar de PSV fans dan voor boeten?

Blijkbaar moeten wij toch al boeten voor ons goed gedrag bij uitwedstrijden door de jaren heen. Wij hebben de gemeente er op gewezen dat hun opstelling zelfs een averechts effect kan hebben.


De Supportersvereniging PSV en PSV Fans United hebben de gemeente Kerkrade verzocht hun besluit te heroverwegen. Wij zijn benieuwd wat de reactie gaat worden.

Laatst bijgewerkt : 20 feb 2008 - 20:38