Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Mogelijk kort geding FC Volendam - PSV

Mogelijk kort geding FC Volendam - PSV

Dringend beroep aan adres Burgemeester Volendam!

26 jan 2009 - Door: MS

De Supportersvereniging PSV en PSV doen een dringend beroep op burgemeester Van Beek van de Gemeente Edam – Volendam om, zonder tussenkomst van de rechter, af te zien van zijn voornemen om PSV fans een gecombineerde auto-bus combi op te leggen naar de wedstrijd tussen FC Volendam en PSV.

De afgelopen periode heeft er intensief overleg plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van PSV, de Supportersvereniging PSV en de gemeente Edam – Volendam om te komen tot een aanvaardbare regeling voor PSV fans. Het lijkt echter dat de Burgemeester niet wil wijken van zijn eerdere voornemen om PSV fans alleen tot de wedstrijd van zondag 8 februari aanstaande toe te laten indien zij komen door middel van een auto- of buscombi. Voor de autocombi geldt bovendien de verplichting om buiten Volendam de kaarten om te wisselen voor een entreebewijs. Hiermee tracht de Burgemeester blijkbaar te voorkomen dat PSV fans zich voorafgaand aan de wedstrijd in Volendam zullen begeven. Volgens de Supportersvereniging PSV en PSV is dit volstrekt niet noodzakelijk.

Het voornemen van de Volendamse burgemeester om de PSV fans een verplichte vervoersregeling op te leggen is voor de Supportersvereniging PSV en PSV onredelijk bezwarend en volstrekt onnodig. “Er hebben zich nog nooit problemen voorgedaan tussen fans van FC Volendam en PSV", aldus Ger van Os, voorzitter van de Supportersvereniging PSV.

Bovendien zijn de redenen die de burgemeester aanvoert onvoldoende om ook maar welke verplichting dan ook te aanvaarden. Geen enkele aangevoerde reden heeft zelfs ook maar enige betrekking op de wedstrijd.

Vandaag is door de advocaat van de Supportersvereniging PSV en PSV, mr. Termaat, een brief verzonden aan de burgemeester met deze strekking. Indien de burgemeester niet in gaat op het dringend beroep om af te zien van de auto-bus combi voor PSV fans, dan wordt een kort geding niet uitgesloten.

Al eerder, in 2005 tegen de Burgemeester van Almelo, wist de Supportersvereniging PSV met succes een opgelegde combiregeling via de rechter aan te vechten.

Laatst bijgewerkt : 26 jan 2009 - 11:50