Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV zal wangedrag van deel thuispubliek niet tolereren

PSV zal wangedrag van deel thuispubliek niet tolereren

17 feb 2009

PSV heeft al jaren een goede naam hoog te houden als het gaat om het thuispubliek in het Philips Stadion, getuige ook het verwijderen van de hekken rondom het veld in 2006. Toch heeft een deel van de PSV-supporters afgelopen zaterdag gedrag vertoond waar de club absoluut niet trots op is en ook zeker niet zal tolereren.

Onacceptabele spreekkoren
PSV is elke thuiswedstrijd blij met hartstochtelijke steun van de fans, maar als dat verbaal of fysiek doorslaat naar ongewenst gedrag kan de club dat niet toestaan. Veiligheid voor iedereen, normen en waarden en respect voor onze gasten moeten in Eindhoven altijd hoog in het vaandel staan. PSV is, als jarenlange partner van KWF Kankerbestrijding, daarom zéér ontstemd over de spreekkoren van afgelopen zaterdag, waarbij ook verwijzingen gemaakt werden richting de ziekte kanker. PSV vindt deze spreekkoren onacceptabel en treedt hierin steeds weer tegen op daar waar daders geďdentificeerd worden. Ook roept de club het overige publiek op tot het massaal uiten van ongenoegen over dergelijke spreekkoren. PSV hoopt dat de grote meerderheid positieve supporters te allen tijde de sfeer in het stadion zullen bepalen.

Verwondingen door vuurwerk
Op de West-tribune vond zaterdag een supporter het nodig om tweemaal een stuk knalvuurwerk tussen de mensen langs het veld te gooien. Het is nog niet zo heel lang geleden dat iets dergelijks blijvende gehoorschade veroorzaakte bij een steward en ook enkele supporters verwondde. Als deze wetenschap al niet genoeg is dan zou de dader – die aan de hand van videobeelden getracht wordt om op te sporen – wellicht eens kunnen nadenken over het volgende: voor de tribune aan de westzijde hebben veel mindervalide supporters hun plaatsen. Enkelen van hen zijn dusdanig gehandicapt dat zij geheel immobiel zijn. Reacties van PSV-supporters in het verleden over soortgelijk gedrag van (buitenlandse) supporters in het uitvak waren heftig en begrijpelijk. Onbegrijpelijk is het vervolgens als dit vanuit de eigen aanhang gebeurt, terwijl het risico groot is dat weerloze medesupporters ernstig gewond raken!

Gooien van dranken/voorwerpen
Mocht het onderzoek naar de beelden resultaat opleveren, dan zal PSV de foto van de dader op PSV.nl plaatsen om zodoende de identiteit te achterhalen. PSV gaat hiertoe over omdat het risico onvoorstelbaar groot is dat er wat ernstigs mis gaat op deze manier. Tenslotte vraagt PSV nogmaals aandacht voor het gooien met dranken en/of voorwerpen. Wederom zijn er afgelopen zaterdag mensen aangehouden hiervoor. De club kan door het gooien van dranken of voorwerpen naar/op het veld hoge boetes krijgen en op enig moment kunnen de gevolgen nog groter zijn dan boetes, bijvoorbeeld uitsluiting. Het gooien van dranken of andere voorwerpen richting het veld wordt door PSV bestraft met een stadionverbod van vijf jaar en een hoge boete.

Supportersvereniging PSV
De Supportersvereniging PSV ondersteunt bovenstaande oproep van PSV volledig. Wij roepen alle PSV fans op om onze club op een positieve manier te blijven steunen!

Laatst bijgewerkt : 17 feb 2009 - 17:30