Home > Nieuws > EL: PSV wint thuis met 1-0 van FC KØbenhavn

EL: PSV wint thuis met 1-0 van FC KØbenhavn

PSV moeizaam langs FC Kopenhagen

22 okt 2009 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Reis

PSV heeft in groep K van de Europa League een moeizame overwinning geboekt op FC Kopenhagen.De Brabanders trokken thuis met 1-0 aan het langste eind.

PSV en Kopenhagen schotelden de 16.000 fans een zeer matig duel voor.De stugge Denen loerden op de counter en kwamen er af en toe razendsnel uit,maar kansen leverde dat amper op.PSV hanteerde een laag baltempo en miste de creativiteit om de bezoekers te kunnen verrassen.

De thuisploeg kreeg voor rust één grote mogelijkheid,maar ook Reis deelde in de malaise.De Braziliaan werd neergehaald in het strafschopgebied door Antonsson, maar zag zijn penalty gekeerd worden door doelman Wiland.

Ook in de tweede helft viel er lange tijd niets te genieten.De Eindhovenaren hadden veel meer balbezit,maar slaagden er maar niet in een bres te slaan in de Deense defensie.FC Kopenhagen kwam niet verder dan een schotje van Kristensen.

Na ruim een uur schroefde PSV het tempo op en kwamen er eindelijk kansen.Eerst tikte Antonsson een schot van Engelaar bijna langs zijn eigen doelman en even later miste Reis van dichtbij.

De Braziliaan kon kort daarna toch nog juichen.Uit een puntgave voorzet van Dzsudzsák volleerde hij knap binnen.De Denen zochten in het vervolg de aanval, kregen via Grønkjær en Santin nog wel kansen,maar PSV hield stand.