Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Ook een tweede prijs is niet meer haalbaar

Ook een tweede prijs is niet meer haalbaar

13 mrt 2010 - Door: DvG

Vandaag is het blad "De PSV Supporter" weer bij alle leden van de Supportersvereniging PSV bezorgd. Zoals te doen gebruikelijk publiceren wij het voorwoord van onze voorzitter ook op deze website. Deze column is al geschreven voorafgaand aan de wedstrijd NAC - PSV, toen PSV nog op de eerste plaats in de Eredivisie stond.

Ook een tweede prijs is niet meer haalbaar

Ondanks het feit dat PSV, gezien het getoonde spel tegen HSV uit en thuis, de betere ploeg was werden wij uitgeschakeld door gemiste kansen, onnodige penaltyís en een rode kaart die op dat niveau niet thuis hoort. Jammer, erg jammer deze uitschakeling die niet nodig was en waarbij PSV regelmatig liet zien dat zij nog steeds thuis horen in de subtop in Europa.
Wel ontvingen wij negatieve reacties over het feit dat de selectie verzuimde de aanwezige PSV-supporters in Hamburg, ruim drieduizend, na de wedstrijd te bedanken voor hun aanmoedigingen.
Hier ligt een taak voor de aanvoerder en de coach, teleurstellingen moet je gezamenlijk verwerken, spelers moeten zich realiseren wat voor financiŽle inspanningen de supporters moeten verrichten om hun favorieten in het buitenland aan te moedigen.
Daarbij kwam nog het feit dat, ondanks afspraken om de bussen in de buurt van het stadion te parkeren, op het laatste moment de bussen moesten worden geparkeerd op 1 Ĺ kilometer afstand van het HSV stadion, reden, een uitverkocht stadion ???? Het is altijd wel wat als PSV in Duitsland speelt.
In de eredivisie staat PSV nog steeds op de bovenste plaats ondanks het gelijke spel uit tegen Vitesse en de offday thuis tegen Sparta, wat een deceptie voor PSV en haar supporters. De verwachting bij supporters om tegen Sparta het doelgemiddelde wat op te krikken werd wreed verstoord door, zelfs nog in de laatste minuut van de wedstrijd, Sparta nog gelijk te laten maken. Dat supporters hun ongenoegen na de wedstrijd duidelijk lieten merken was ongebruikelijk maar zeker te billijken, ook die emoties moeten een uitlaatklep hebben. Bij alle andere thuis- en uitwedstrijden staan de supporters altijd pal achter het team, hun aanmoedigingen kunnen we niet missen, het voetbalspel bestaat uit spelers en supporters.
Landelijk gezien vragen wij ons dan ook af, of de beleidsbepalers van het Nederlandse voetbal zich voldoende realiseren dat zonder supporters het voetbal ten dode is opgeschreven. Denk daar goed over na KNVB en clubbestuurders en bepaal het beleid niet alleen op commerciŽle doelstellingen.
De stelregel, men moet graag bij PSV willen voetballen, is ook van toepassing op Danko Lazovic, hij was niet meer gemotiveerd, conclusie, dan maar vertrekken. Er waren zeer weinig alternatieven. Fred Rutten heeft dit seizoen meerdere spelers weer op hun niveau teruggebracht, we gaan er vanuit dat hij Andy van der Meyde ook weer op het niveau terug brengt.
We gaan tenslotte voor de derde en de belangrijkste prijs namelijk het kampioenschap, ondanks een zwaarder programma dan FC Twente en Ajax, aan de supporters zal het niet liggen zij zullen zoals gebruikelijk pal achter hun team staan.

Ger van Os

Laatst bijgewerkt : 13 mrt 2010 - 14:07