Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Echte fans staan buitenspel!
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Echte fans staan buitenspel!

Nederland lijkt wel een Politiestaat

14 apr 2010 - Door: DvG

Als de overheid haar zin krijgt in het nieuwe beleidskader Voetbalvandalisme 2010 dan staan de echte voetbalfans definitief buitenspel. “Het lijkt wel alsof Nederland verwordt tot een Politiestaat", aldus Ger van Os, voorzitter van de Supportersvereniging PSV.

Dit voorjaar wordt er tussen overheid, BVO’s en KNVB gesproken over een nieuw Beleidskader Voetbalvandalisme. Als deze partijen hun zin krijgen, dan telt de Echte Voetbalfan helemaal niet meer mee! Het lijkt er op dat de overheid zich steeds meer baseert op incidenten en dat de sfeer wordt bepaald door problemen tussen Ajax en Feyenoord en de strandrellen in Hoek van Holland.

Het kan toch niet zo zijn, dat dit soort incidenten het beleid voor de komende jaren, waardoor 99,9% van de voetbalfans de dupe worden voor iets waar zij part noch deel aanhebben, sterker nog voor iets wat zij verfoeien?!

Al jaren zijn er positieve ervaringen in Nederland en ver daarbuiten met PSV fans. Het wordt tijd dat deze fans daarvoor beloond worden, in plaats van dat hun bewegingsvrijheid nog verder (nutteloos) wordt ingeperkt. Maar als dit nieuwe beleid waarheid dreigt te worden, dan wordt het haast onmogelijk gemaakt om nog uitwedstrijden te bezoeken.

Iedereen weet, dat voetbal zonder uitsupporters leidt tot sfeerverlaging in de stadions. Dit kan toch niet het doel zijn van de beleidsmakers?

Pak de relschoppers hard aan, maar laat de Echte Voetbalfan daar niet onder lijden! Het beleid moet juist worden gericht op incidenten buiten het stadion en wedstrijddagen. Daar ligt het echte probleem! Dat moet het uitgangspunt zijn van het Beleidskader en de Supportersvereniging PSV wil zich daar ook hard voor gaan maken.

De Supportersvereniging PSV merkt ook een positieve houding van de BVO PSV ten aanzien van het belonen van het goede gedrag van de PSV supporters en wil PSV hierin, als huidige officiële partner in de overlegvormen namens onze supporters, actief gaan voeden en ondersteunen.

Het wordt tijd dat de stem van de Echte Fans weer op landelijk niveau gehoord gaat worden. De Supportersvereniging PSV wil, samen met andere goedwillende supportersverenigingen in Nederland, een actieve rol opeisen in de overlegorganen over supportersbeleid.

Laatst bijgewerkt : 14 apr 2010 - 17:04