PSV boekt knappe zege in en tegen Nürnberg

24 jul 2010 - Door: DvG
Toivonen

Door Noël van de Laar

NÜRNBERG – PSV heeft ook de voorlaatste wedstrijd van deze voorbereiding weten te winnen. Al dan niet zonder al te veel overtuiging werd het ook in Nürnberg 0-1. Ditmaal was het Ola Toivonen die de enige treffer van de wedstrijd binnenschoot en daarmee matchwinner werd. Opvallend detail is dat PSV voor de derde keer in precies een week tijd een wedstrijd met 0-1 in haar voordeel wist te beslechten.

Exact een week na het afscheid van Timmy Simons stonden zijn nieuwe en oude team tegenover elkaar in de vriendschappelijke wedstrijd die georganiseerd was in het kader van de Open Dag van 1. FC Nürnberg.

PSV mocht aftrappen voor het begin van de wedstrijd en dat gebeurde in de gedaante van Danny Koevermans en Ola Toivonen. Spelend in het uittenue was het PSV dat voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. Een vrije trap van Balázs Dzsudzsák op het hoofd van Maza Rodriguez ging net over de goal van Raphael Schäfer. In de dertiende minuut was de tweede grote kans voor PSV nadat Jeremain Lens in een keer het zestien meter gebied binnenrende en uithaalde. De bal eindigde tegen de onderkant van de lat.

Ondanks dat PSV de betere kansen had, had 1. FC Nürnberg in de openingsfase wel meer veldoverwicht. Dit resulteerde echter niet tot hele grote mogelijkheden. Dit veranderde echter in de 22e minuut na een misverstandje tussen Bouma en Vukovic. Jagos Vukovic schiet de bal in de verdediging tegen Bouma aan, waarna het leer recht voor de voeten valt van Bunjaku. Die bedenkt zich geen moment en schiet direct, maar niet scherp. Het was dan ook een gemakkelijke prooi voor Andreas Isaksson.

Naarmate de eerste helft de rust naderde stapelden de kansen voor PSV zich op. Dit gebeurde veelal uit corners. Zo waren er goede kopkansen voor Ola Toivonen, Koevermans en Maza Rodriguez. Maar zoals we al vaker gezien hebben in deze voorbereiding heeft PSV moeite met scoren, en dat is in de eerste helft vandaag niet anders. Dat zorgt ervoor dat de ruststand dezelfde stand kent als waar we mee begonnen zijn, 0-0.

PSV dat al 4 dagen op trainingskamp was in Nürnberg en woensdagavond Marcus Berg aan zag sluiten bij de groep, begon de tweede helft met twee wijzigingen. Marcelo maakte zijn debuut voor PSV ten koste van Jagos Vukovic en Hutchinson mocht invallen voor Otman Bakkal.

In de achtenveertigste minuut is het dan eindelijk raak als Maza Rodriguez de bal goed afgeeft op Lens, die kaatst naar Toivonen die de bal met een droge knal afrond, 0-1.Deze goal was volledig verdiend, gezien het spelbeeld van de eerste helft waarin PSV domineerde en diverse kansen wist te creëren. In de 56e minuut goede kans voor Jeremain Lens die ondanks voldoende ondersteuning voor eigen succes gaat en de bal bijna in de kruising knalt. Bijna, want de bal gaat een centimeter naast het doel van Schäfer.

Fred Rutten vond in de 63e minuut de tijd rijp om Marcus Berg in te laten vallen. Jeremain Lens moest plaats maken, evenals Danny Koevermans voor Nordin Amrabat. Laatstgenoemde stond nog geen minuut in het veld toen hij een gele kaart incasseerde vanwege een harde bodycheck jegens Javier Pinola.