Home > Nieuws > PSV wint eenvoudig van Spakenburg

PSV wint eenvoudig van Spakenburg

10 nov 2010 - Door: ST

Door: Noël van de Laar

PSV heeft zich vandaag probleemloos bij de laatste zestien ploegen in de KNVB-beker genesteld. In een matig duel dat meer weg had van een oefenpotje won PSV met 3-0. Doelpunten kwamen op naam van Danny Koevermans, Orlando Engelaar en Nordin Amrabat.

Gezien de B-opstelling waarin PSV speelde vandaag, was er bij Fred Rutten veel vertrouwen in een overwinning tegen de amateurs van Spakenburg. Het elftal waarin PSV begon, kende liefst acht wijzigingen ten opzichte met het duel van zondag in en tegen Utrecht. Opvallende spelers aan de kant van Spakenburg zijn natuurlijk Thijs Houwing(oud-FC Twente) en Hans van de Haar(Oud-FC Utrecht).

Eerste grote mogelijkheid voor PSV kwam na zes minuten. Stef Nijland liep het zestienmetergebied binnen en besloot met een puntertje te schieten. Poging mislukte want het schot miste doel. In een redelijk gevuld Philips Stadion kon je merken dat er een heleboel mensen af zijn gekomen op dit affiche vanwege de lage prijs die gehanteerd werd bij de verkoop. Er waren dan ook veel gezinnen met kinderen aanwezig in het stadion en dat zorgde ervoor dat er weinig sfeer te beleven was.

In een vrij matige openingsfase konden de reserves van PSV niet echt een vuist maken. De brilstand bleef dan ook lange tijd op het scorebord. Kansen waren er nauwelijks, PSV was slordig in de eindpassing en Spakenburg was onmachtig door te verdediging van PSV te breken.

Toch was duidelijk dat PSV sterker was deze avond. Logisch ook, de nummer twee van Nederland tegen een amateurclub. Daar moet normaal gesproken overheen gelopen worden. Maar zoals wel vaker met PSV in bekerverband was dit niet aan de orde vandaag. De reserves hadden alle moeite om de score te openen.

Het PSV-publiek besloot er nog maar eens goed achter te gaan staan en de wave veelvuldig in te zetten. Met succes startte de wave op oost, en werd het opgevolgd door de rest van het stadion. Ondanks de tegenvallende stand en het spel, waren de supporters enthousiast. Het zorgde zelfs nog voor een opleving van PSV-zijde. Na een corner van Stijn Wuytens belandt de bal op de slof van Danny Koevermans die van dichtbij hard binnenschiet. Toch zal de trainer van Spakenburg het meest tevreden zijn over deze eerste helft, want de ruststand is slechts 1-0. Al was dat met name te wijten aan de slechte afronding van PSV.

De tweede helft ging min of meer op dezelfde manier verder als waar de eerste geëindigd was. Eenrichtingsverkeer richting het doel van Spakenburg, maar weinig grote kansen voor PSV. Toch is het, wederom, een corner waaruit de 2-0 valt. Keeper kon een kopbal van Orlando Engelaar maar half keren en in de rebound schiet Engelaar de bal alsnog binnen en zorgt zo dus voor een verdubbeling van de score.

Het is de vijfenzestigste minuut als PSV een vrije trap krijgt. Stijn Wuytens schiet hem tegen de onderkant van de lat maar het is Nordin Amrabat die vervolgens scoorde uit de rebound en zo voor de 3-0 aantekende. PSV vond het wel prima met deze stand en voetbalde de wedstrijd eenvoudig uit.