Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV fans houden zondag protestactie

PSV fans houden zondag protestactie

18 jan 2011 - Door: DvG

Zondag 23 januari aanstaande zullen PSV fans gaan demonstreren in Venlo. De fans zijn het niet eens met de aan hun opgelegde vervoersverplichtingen door de Burgemeester van Venlo. Een overleg vanmiddag heeft niet tot een voor de PSV fans bevredigend resultaat geleid.

De Burgemeester van Venlo heeft voor de wedstrijd VVV-PSV van aanstaande zondag de PSV fans een zogenaamde verplichte auto/bus combi opgelegd. Hiermee worden de PSV fans te veel belemmerd in hun manier van reizen naar deze wedstrijd. De argumenten die de Burgemeester voor deze beperkende maatregel aandraagt zijn voor de Supportersvereniging PSV onvoldoende om de maatregel van de Burgemeester te rechtvaardigen. Uiteraard is er begrip voor het handhaven van de openbare orde, maar er zijn geen problemen tussen PSV en VVV fans. Bovendien is er sinds eind 2010 een Voetbalwet waarbij burgemeesters voldoende mogelijkheden hebben gekregen om de echte raddraaiers aan te pakken, zonder daarmee Echte Fans te belasten.

“Het zal toch niet zo zijn dat kort na de invoering van de Voetbalwet de Nederlandse burgemeesters al het faillissement van deze wet inluiden?!", aldus een teleurgestelde Rob van den Akker, voorzitter van de Supportersvereniging PSV.

Het overleg van hedenmiddag in Venlo heeft helaas, voor de aanstaande wedstrijd tussen VVV-PSV, tot een onbevredigend resultaat geleid. Wel heeft de gemeente Venlo goed geluisterd naar onze argumenten. Wij hopen dan ook dat de Burgemeester voor komende seizoenen zal inzien dat de beperkende maatregelen voor PSV fans niet noodzakelijk zijn.

De Supportersvereniging PSV heeft inmiddels besloten om aanstaande zondag een protestactie te gaan houden in Venlo voorafgaande aan de wedstrijd tussen VVV en PSV. Hiermee willen wij met name de problematiek voor de Echte Fans onder de aandacht brengen in Nederland.Eindstand:

 
Ja0%
Nee0%
Geen Mening0%

Aantal stemmen: 0

Laatst bijgewerkt : 18 jan 2011 - 22:05