Home > Nieuws > EL: PSV ten koste van Rangers door: 0-1

EL: PSV ten koste van Rangers door: 0-1

18 mrt 2011 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris

PSV is ten koste van Glasgow Rangers doorgedrongen tot de kwartfinales van de Europa League.Nadat in Eindhoven met0-0 was gelijkgespeeld,werd op Ibrox Park met 1-0 voor het eerst in zes EC- wedstrijden gewonnen van de Rangers.

Vorige week had een te traag opererend PSV in negentig minuten de ban tegen de stugge Schotten niet kunnen breken,maar nu lukte dat al binnen een kwartier.De door Pieters diep gestuurde Dzsudzsák stelde Lens in staat om te scoren.

PSV bleef tot de pauze domineren zonder grote kansen te creëren.De aanvankelijk ongevaarlijke Schotten gooiden pas na rust hun tactiek om met het inbrengen van Naismith als extra aanvaller.

De omzetting bij de Rangers leidde soms tot problemen in de defensie van PSV,waar de met plankenkoorts kampende Tamata (de rechtsback van de beloften) de zwakste schakel was.

Na pover verdedigen van Tamata liet Edu de eerste grote Schotse kans onbenut en kort daarna kroop PSV door het oog van de naald;na een kopbal van Naismith op de lat volgde een scrimmage,waarbij de bal door Hutchinson met de hand van de lijn werd gehaald.

Naarmate de tweede helft vorderde ebde het Schotse offensief weg en Dzsudzsák was in de slotfase zelfs nog dicht bij de 2-0;de Hongaar trof met een keiharde vrije trap de paal.