Home > Nieuws > PSV verliest uit met 4-1 van Benfica

PSV verliest uit met 4-1 van Benfica

7 apr 2011 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris

De Europese campagne van PSV lijkt in de kwartfinales te eindigen.Benfica was in Lissabon op alle fronten een klasse beter: 4-1.

Benfica begon overrompelend.De snelheid en het enorme bewegingstempo waren voor PSV niet te behappen.Omdat de eindpass en de afronding te wensen overlieten, duurde het nog tot de 36ste minuut voor Aimar het net vond.De thuisploeg hield de voet op het gas,bleef PSV overlopen en nog voor rust maakte Salvio de 2-0.

PSV werd fel afgejaagd en het balbezit was steevast van korte duur.Toch kreeg Berg voor rust een uitstekende kans.De spits liet zien nog steeds uit vorm te zijn door een meter naast te koppen.

PSV wist ook na rust de lekken niet te dichten.De defensie werd weer lelijk te kijk gezet door de flitsende Salvio, die een solo bekroonde met de 3-0.

Benfica bleef frank en vrij aanvallen, waardoor PSV op de break ruimte kreeg. Berg vergat echter te schieten en liet zich de bal ontfutselen.Een omhaal van Lens zeilde naast het doel van Roberto.

Vooral Saviola verzuimde de score op te voeren,waarop Benfica besloot de 3-0 te consolideren.Die vlieger ging niet op. Labyad,die Berg na een derde misser uit zijn lijden verloste,liet zien hoe het wel moet.De tegentreffer verschafte PSV eventjes hoop,maar diep in blessuretijd bracht Saviola de marge weer op drie.

Laatst bijgewerkt : 7 apr 2011 - 23:48