Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > ASML en VDL Groep steunen PSV met € 10 miljoen

ASML en VDL Groep steunen PSV met € 10 miljoen

Totale plan nu boven € 80 miljoen

20 jun 2011 - Door: ST

De bedrijven ASML en VDL Groep investeren ieder € 5 miljoen in PSV om de aanstaande herstructurering te ondersteunen. Daarmee komt het totale plan van de club inmiddels boven € 80 miljoen uit.

Vandaag maken deze twee vooraanstaande regionale bedrijven bekend het initiatief om PSV structureel gezond te maken financieel te steunen. Indien de herstructurering doorgaat zullen ASML en VDL Groep elk € 5 miljoen investeren in PSV in de vorm van een renteloze, achtergestelde 10-jarige lening. Dit geldt als aanvulling op de beoogde participatie van de gemeente Eindhoven, hoofdsponsor Philips en een groot aantal andere bedrijven en particulieren. Het bedrag van € 10 miljoen komt voor het overgrote gedeelte boven op de reeds eerder genoemde € 75 miljoen aan nieuwe liquiditeiten. Een deel van het bedrag van VDL Groep was al gerekend in het eerder aangekondigde programma van € 75 miljoen.

Peter Wennink, ASML
Financieel directeur Peter Wennink van ASML zegt dat de lening past in de strategie van de onderneming om bij te dragen aan belangrijke voorzieningen in de regio, opdat de Brainport rond Eindhoven aantrekkelijk is en blijft als vestigingsplaats voor innovatieve bedrijven en kenniswerkers, onder wie de ruim 5000 medewerkers die werkzaam zijn bij de hoofdvestiging van ASML in Veldhoven.

Wim van der Leegte, VDL Groep
Directeur-eigenaar Wim van der Leegte vindt een gezonde financiële basis van PSV een voorwaarde voor nieuwe sportieve successen. “Verantwoordelijkheid voor de regio past in het sociaal beleid van VDL Groep", aldus Van der Leegte.

Tiny Sanders, PSV
Algemeen directeur Tiny Sanders van PSV zegt dat hiermee de kring zich sluit. “De regio Eindhoven bewijst hiermee op een breed front het belang van PSV voor de inwoners, de industrie en de politiek. Met name deze twee bedrijven staan, samen met Philips, voor het profiel van een dynamische leefomgeving waar PSV een belangrijk onderdeel van uitmaakt."

Laatst bijgewerkt : 20 jun 2011 - 11:23