Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV stort waarborgsom op rekening
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV stort waarborgsom op rekening

24 jun 2011 - Door: ST

Lokale media melden vanmiddag dat als de gemeenteraad dinsdag met de PSV-deal instemt, PSV een bedrag van 5 miljoen euro op een speciale door de gemeente beheerde rekening zal storten. Dat bedrag wordt verspreid over een aantal jaren terugbetaald aan de club.

Met deze constructie gaan PSV en de gemeente Eindhoven in op een verzoek van de Eindhovense PvdA-fractie. De grootste partij in de Eindhovense raad vroeg vorige week tijdens een commissievergadering om zo'n constructie om de risico's van de deal in met name de eerste jaren te ondervangen.

Ook een andere wens van de PvdA, een grotere rol van PSV bij maatschappelijke projecten, is ingewilligd, blijkt uit een brief van de gemeente aan PSV. Zo komt er een adviesgroep met daarin onder meer vertegenwoordigers vanuit Eindhovense sportverenigingen en het onderwijs. De leden van die groep gaan PSV adviseren over op te zetten projecten.

Vanmniddag geven CDA Eindhoven en D66 Eindhoven in een persconferentie hun huidige standpunt weer, dit naar aanleiding van de second opinion die is uitgevoerd.

Laatst bijgewerkt : 24 jun 2011 - 13:58