Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Strootman en Mertens officieel PSV’er

Strootman en Mertens officieel PSV’er

3 jul 2011 - Door: ST

Kevin Strootman (21) en Dries Mertens (24) zijn officieel PSV‟ers. Beide spelers tekenden zondagmiddag in het Philips Stadion hun meerjarige contracten. Dat gebeurde nadat Strootman zijn medische keuring achter de rug had, die van Mertens was een aantal dagen geleden al geweest. Kevin Strootman en de Belg Dries Mertens, beiden afkomstig van FC Utrecht, tekenden een contract voor vijf jaar bij PSV.

Kevin Strootman: “Ik ben trots om hier te mogen spelen"
Strootman (13 februari 1990) doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, waar hij in 2008 zijn debuut maakte. In de winterstop van afgelopen seizoen tekende hij bij Utrecht, maar dat dienstverband heeft dus maar een halfjaar geduurd. De linksbenige international kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten. Strootman: “Ik heb al veel felicitaties gekregen, maar nu is het pas officieel. Ik verwacht zelf veel van mijn komst naar PSV en ga mijn best doen om hier prijzen te pakken. Dat is ook altijd het doel van deze club. Ik wil graag laten zien wat ik kan en ik ben blij en trots om hier te mogen spelen. Het is ook goed om de voorbereiding vanaf het begin mee te maken."

Dries Mertens: “Het is een droom die uitkomt"
Mertens (6 mei 1987) speelde eerder voor AGOVV en Eendracht Aalst. De Rode Duivel voetbalde sinds 2009 voor FC Utrecht en won in 2009-2010 de Zilveren Schoen, de tweede plaats in de verkiezing Voetballer van het Jaar. “Het is supermooi om voor PSV te mogen spelen. Het is een club die altijd voor het kampioenschap speelt en als je dat zo bekijkt is het een droom die uitkomt. Het heeft even geduurd voordat alles klaar was, maar ik ben nu hier en dat is het allerbelangrijkste." Over zijn favoriete positie zei Mertens het volgende: “Ik kan vanuit links, achter de spitsen en ook vanuit rechts spelen. Ik vind het leuk om veel aan de bal te zijn. We zullen zien wat de trainer beslist. Ik ben fit en kan niet wachten om mij bij de ploeg en de trainer te melden. Het feit dat Kevin Strootman en Khalid Sinouh hier ook voetballen is extra leuk en dat zal alles in het begin makkelijker maken."

Laatst bijgewerkt : 3 jul 2011 - 17:04