Home > Nieuws > PSV pakt maximaal resultaat met minimale inzet

PSV pakt maximaal resultaat met minimale inzet

13 aug 2011 - Door: ST

EINDHOVEN – PSV heeft in een hele matige wedstrijd toch drie punten weten over te houden aan het duel met het net gepromoveerde RKC Waalwijk. Waar vooraf een walkover verwacht werd, stond met name in de eerste helft Jeroen Zoet een hele goede wedstrijd te keepen. Daarmee hield hij voor RKC de schade beperkt. De tweede helft wist PSV nauwelijks kansen te creëeren en ontsnapte het zelfs meermaals aan de gelijkmaker. Smaakmaker aan de kant van PSV was doelpuntenmaker Dries Mertens die nog altijd de volledige productie van PSV op zijn naam heeft staan. Diezelfde Mertens kon de wedstrijd niet uitspelen in verband met een eerder in de wedstrijd opgelopen knieblessure.

Door: Noël van de Laar

Na alle transferperikelen van de afgelopen week is de opstelling van PSV op twee plaatsen gewijzigd. Orlando Engelaar ontbreekt omdat hij te ziek was om aan de wedstrijd te beginnen. Zijn plaats wordt ingenomen door Wilfred Bouma. Erik Pieters begon de wedstrijd tegen AZ van vorige week op de bank, maar mag deze keer wel in de basis starten. Dit gaat ten koste van Abel Tamata, die vorige week niet bijzonder sterk speelde. Funso Ojo, de middenvelder die vorig seizoen nog verhuurd werd aan VVV, begint dus aan zijn tweede basisplaats op rij. Een verrassende keuze van trainer Fred Rutten.

Het doel van de bezoekers wordt verdedigd door keeperstalent Jeroen Zoet, die nog altijd onder contract staat bij PSV maar op huurbasis mocht vertrekken deze zomer. Fred Rutten zal zeker onder de indruk geweest zijn want de jonge doelman keepte met bravoure en hield de eerste twintig minuten op keurige wijze zijn doel schoon. Als Toivonen de bal krijgt aangespeeld en met moeite overeind blijft behoudt hij het overzicht en ziet hij Dries Mertens net voor de zestien vrij lopen. De doelpuntenmaker van vorige week behield de rust, passeerde Bandjar en rondde koelbloedig af. Zo komt PSV dus na een kleine vijfentwintig minuten voetbal op een dikverdiende en langverwachte 1-0 voorsprong.

Na nog wat weinig enerverende momenten bereikte die stand ook de rust. Zonder wijzigingen begonnen beide elftallen aan de tweede helft. Die begon al meteen met een schrikmoment toen Dries Mertens in botsing kwam met Castillion. De reactie van Mertens sprak boekdelen want hij ging kermend van de pijn naar de grond, en bleef daar een aantal minuten liggen terwijl hij aan zijn blessure geholpen werd door de verzorger. Gelukkig verstaat die verzorger zijn vak want Dries Mertens kon de wedstrijd gewoon voortzetten.

Na ruim een uur spelen besluit Fred Rutten Stanislav Manolev van het veld te halen. Abel Tamata is zijn vervanger en neemt de positie van rechtsback dus in. Manolev had vijf minuten eerder al een gele kaart gepakt en de trainer van PSV leek het risico op een tweede gele kaart uit te willen sluiten.

Met nog negen minuten op de klok is het RKC dat zeer gevaarlijk wordt als Aaron Meijers het duel wint van Marcelo die opzichtig in de fout ging. Vervolgens komt Meijers alleen voor Isaksson te staan maar de Zweedse doelman hield het hoofd koeler dan de speler van RKC en wist redding te brengen. De tweede helft oogde PSV sowieso flets. De eerste helft was aardig om naar te kijken maar daar was in de tweede helft bar weinig van over. Het moge duidelijk zijn dat dit PSV nog een hele lange weg heeft te gaan.