Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Uiteindelijk met vrij vervoer naar Venlo!

Uiteindelijk met vrij vervoer naar Venlo!

24 aug 2011 - Door: DvG

Het heeft aardig wat voeten in de aarde gehad, maar de Burgemeester van Venlo is overstag! We gaan op vrij vervoer naar Venlo!

Zoals jullie allemaal weten hebben wij vorig seizoen nog gedemonstreerd in Venlo tegen de onredelijke vervoersvoorwaarden en de gemakzucht waarmee burgemeesters combiverplichtingen oplegden van fans van de bezoekende partij. Deze demonstratie is toen zonder problemen verlopen. Wij hadden daarom goede hoop dat de Burgemeester van Venlo ons dit jaar soepeler zou benaderen. Wij gingen uit van niet minder dan vrij vervoer naar Venlo.

Onze verbazing was dan ook groot toen ons een aantal weken geleden werd medegedeeld dat de burgemeester ons toch weer een verplichte bus- autocombi wilde opleggen. Uiteraard zijn wij daar toen niet mee akkoord gegaan.

In een brief hebben wij toen de Burgemeester proberen te overtuigen dat deze verplichtingen absoluut niet nodig waren. Hierbij hebben we uiteraard onder andere verwezen naar de zonder problemen verlopen demonstratie van afgelopen seizoen.

Afgelopen maandag kwamen er al berichten naar buiten dat de burgemeester soepeler wilde omgaan met het vervoer van uitsupporters naar Venlo. Door diverse media werd daaraan direct de conclusie verbonden dat PSV dan wel op vrij vervoer naar Venlo zou mogen komen. Wij hadden echter nog niks gehoord van de gemeente en wisten alleen wat de burgemeester ons eerder had willen opleggen.

In een gesprek dat wij vandaag, woensdag 24 augustus, hadden werd uiteindelijk duidelijk dat wij toch met vrij vervoer naar Venlo mogen afreizen. Als reden hiervoor werd door de gemeente aangegeven de goed verlopen demonstratie van afgelopen seizoen en de brief die wij gestuurd hebben waarin nogmaals het goede gedrag van de PSV fans werd benadrukt.

De gemeente Venlo vraagt de PSV fans wel om niet met de trein naar Venlo te komen, de binnenstad van Venlo te vermijden in verband met festiviteiten daar en zich niet te uitbundig als PSV fan te presenteren in de stad.

Wij realiseren ons dat deze wedstrijd zal worden bekeken door alle burgemeester van speelsteden van Nederland. We zitten aan het begin wat hopelijk voor fans een mooi voetbalseizoen wordt ook als het gaat om het bezoeken van uitwedstrijden. We zullen het vertrouwen in ons waar moeten maken, zodat we andere burgemeesters geen reden geven om de vervoersverplichtingen juist verder te verscherpen. Uiteraard blijven wij ons inzetten om de vervoersverplichtingen daar waar mogelijk verder te versoepelen, maar daar hebben we jullie hulp bij nodig!

Nadere informatie over de reis en kaartverkoop zullen zo snel mogelijk bekend gemaakt worden.

Laatst bijgewerkt : 24 aug 2011 - 12:51