Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > ED zet PSV-supporters in de hele wereld op de kaart
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

ED zet PSV-supporters in de hele wereld op de kaart

7 sep 2011 - Bron: PSV Fans - Door: ST

De liefde voor PSV is niet alleen in Eindhoven of Brabant te vinden. Supporters komen van heinde en verre naar het Philips Stadion om hun trots aan het werk te zien. Project Nero van het ED startte een zoektocht naar clubliefde buiten Brabant, en zelfs buiten Nederland. Dat resulteert in een speciale pagina op de website, die vanaf woensdag 7 september te bezoeken is.

Op ED.nl/psvfans is vanaf die dag ook een speciale interactieve kaart te zien, waar alle PSV-supporters zichzelf met een marker op de wereldkaart kunnen zetten. Op die manier is straks precies zichtbaar tot hoe ver de liefde voor de Eindhovense club reikt. De aankomend journalisten van Nero portretteerden bovendien al enkele supporters van buiten Brabant in woord en beeld. Ook deze verslagen zijn op de speciale pagina te vinden, samen met blogposts van fanatieke supporters uit AustraliŽ, Engeland en BelgiŽ. De komende tijd worden meer supporters geportretteerd.

Etienne van Herp, manager supporterszaken van supportersvereniging PSV, stelt woensdag in het ED en op ED.nl dat supporters van buiten Eindhoven hun clubliefde steeds vaker gezamenlijk willen uitdragen. De oprichting van zogeheten chapters - groepjes fans die over het hele land verspreid wonen - een jaar geleden, slaat volgens hem zo goed aan, dat er zelfs al aanvragen uit Engeland, Duitsland en Griekenland zijn om daar een chapter te mogen oprichten.

Project Nero is de samenwerking tussen het Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en de Fontys opleidingen Journalistiek en ICT en Media Design. Doel hiervan is studenten journalistiek te leren om goede, crossmediale journalistieke producties te maken. De aankomend verslaggevers en webdesigners verblijven steeds in groepen van 20 tot 26 studenten drie maanden lang op een van de krantenredacties. Het project PSV Fans is gemaakt door Eindhovense studenten, in samenwerking met de digidesk van het ED.

Laatst bijgewerkt : 7 sep 2011 - 12:06