Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Eindhoven Kemphanen en Supportersverening PSV slaan handen ineen

Eindhoven Kemphanen en Supportersverening PSV slaan handen ineen

23 nov 2011 - Door: EvH

IJshockey
IJshockey is de snelste teamsport ter wereld. Doordat ijshockey op ijs wordt gespeeld halen spelers en puck hoge snelheden, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van deze spektakelsport.

Daarnaast staat ijshockey natuurlijk bekend om het fysieke spel, wat nog wel eens wil uitmonden in een opstootje op het ijs. Maar hé: Wat gebeurt op het ijs, blijft op het ijs. Na de wedstrijd staat iedereen weer naast elkaar aan de bar.

Aanvallend
De sport is extreem aanvallend van karakter. In de opstelling staat een keeper, slechts twee verdedigers en drie aanvallers. Daarnaast wordt de amusementswaarde verhoogd doordat er veel mag op het fysieke vlak, zoals de bekende bodychecks. En doordat men speelt met zuivere speeltijd is tijdrekken niet mogelijk en blijft de vaart in het spel. Doordat het speelveld klein is en het ijs snel, komt het regelmatig voor dat een schot op doel binnen 10 seconden wordt gevolgd door een schot op het andere doel. Het flitst op en neer, wat vanaf de tribune veel beter te volgen is dan op televisie.

Eredivisie
In Nederland kennen we één professioneel niveau: de Eredivisie. In totaal 9 teams strijden eerst een volledige competitie voor de beker, compleet met playoffs en bekerfinale. Daarna wordt er wederom volle een competitie gespeeld, afgesloten met een reeks playoffs. In totaal spelen de teams ongeveer 50 wedstrijden in vijf maanden. Dus ieder weekend een keer uit en een keer thuis.

Eindhoven Kemphanen
In Eindhoven wordt voor het vierde jaar op rij ijshockey gespeeld in de Eredivisie. De Eindhoven Kemphanen spelen mee in de subtop van de Eredivisie en strijden momenteel voor één van de vier plaatsen in de playoffs van de bekercompetitie. De basis van het team bestaat uit een grote groep Nederlandse internationals, twee Amerikanen, een Canadees en een Fin. De thuiswedstrijden in het IJssportcentrum worden meestal gespeeld op zaterdagavond, hoewel er regelmatig wordt uitgeweken naar de zondag als dat weekend PSV ook thuis speelt. Voor en na de wedstrijd, maar ook in de twee pauzes is het altijd gezellig in bar ’t Schaetshuys waar Kees Giesen, ook wel bekend van Supportershome PSV, achter de bar staat.

Een avondje Eindhoven Kemphanen is een avondje uit voor het hele gezin. We verwelkomen u graag tijdens één van onze wedstrijden.

Speciale actie voor leden Supportersvereniging PSV
Voor leden van de Supportersvereniging PSV is er een speciale actie! Er zijn 200 vrijkaarten beschikbaar voor leden voor een wedstrijd naar keuze. Deze zijn te reserveren en af te halen in de Supporterswinkel PSV (ingang 11 van het Philips Stadion). Tevens krijgen leden van de Supportersvereniging PSV het gehele seizoen (excl. playoffs) 50% korting op de toegangsprijs!

Laatst bijgewerkt : 23 nov 2011 - 13:53