Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV familie brengt eerbetoon aan Jan van Beveren

PSV familie brengt eerbetoon aan Jan van Beveren

23 nov 2011 - Door: EvH

De veel te vroeg overleden oud PSV doelman Jan van Beveren krijgt een eigen plaats in de eregalerij van PSV. Dat gebeurt middels een wandsculptuur. Dit eerbetoon is mede tot stand gekomen door de Coen Dillen Stichting, die daarmee een van haar doelstellingen, het laten herleven van de PSV historie, waarmaakt. Eerder al zorgde de Coen Dillen Stichting ervoor dat twee andere club-iconen, Coen Dillen (Het Kanon) en Willy van der Kuijlen (Skiete Willy) in het brons vereeuwigd werden voor het Philips Stadion.

En nu dus Jan van Beveren, die op 26 juni op 63-jarige leeftijd in zijn woonplaats Houston overleed. Er ging een schok door de Nederlandse voetbalwereld in het algemeen en die van de PSV familie in het bijzonder. ‘De Beef‘, die van 1970 tot 1980 uitkwam voor PSV, was als doelman een fenomeen en gold als een van Nederlands beste keepers aller tijden.

Het is daarom ook niet meer dan logisch dat de PSV familie dit icoon op een waardige manier in het eigen Philips Stadion wil herdenken. Dat gebeurt op 10 december rondom de Brabantse derby PSV - NAC Breda. De onthulling van het sculptuur gebeurt in aanwezigheid van de familie van Jan van Beveren.

Het initiatief van de Coen Dillen Stichting, goedgekeurd door de Supportersvereniging PSV en PSV, wordt van harte ondersteund door Hans van Breukelen. "Jan was een stylist, geweldige keeper. Hij verdient een plaats in de eregalerij van PSV. Dat hij op deze manier wordt herdacht kan ik alleen maar toejuichen."

Met Jan van Beveren in het doel won PSV in 1978 de UEFA Cup en werd het in de 10 jaar dat de PSV legende het doel verdedigde aan de Frederiklaan, 3 keer landskampioen.

De Coen Dillen Stichting (www.coendillen.nl) roept u op om een bijdrage te storten voor de realisatie van het wandsculptuur voor Jan van Beveren. Dat kan onder rekeningnummer 158.299.205 (Rabobank) o.v.v. wandsculptuur Jan van Beveren.

Namens de ereleden van de Coen Dillen Stichting; Willy van de Kerkhof, Willy van der Kuijlen, Jan Louwers, Kees Ploegsma, Harry van Raaij en Jan Reker, hartelijk dank voor uw donatie.

Laatst bijgewerkt : 23 nov 2011 - 13:54