Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Rondetafelgesprek over Voetbalwet op 26 januari 2012 in Parlement

Rondetafelgesprek over Voetbalwet op 26 januari 2012 in Parlement

SBV verwacht harde aanpak Hooligan in ruil voor vertrouwen 99,9% supporters!

19 jan 2012

Op 26 januari zal de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie van de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over de werking van de Wet maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast (Wet MBVEO; meestal Voetbalwet genoemd) houden. Dit rondetafelgesprek zal plaatsvinden op donderdag 26 januari 2012 van 14.00 tot 18.00 uur. SBV -Supportersplatform Betaald Voetbal- is uitgenodigd voor het blok: Clubs, Supporters, Politiebonden, dat zal duren van 16.45 tot 17.30 uur. SBV zal pleiten voor een harde aanpak van Hooligans en voor meer vertrouwen in 99.9 % van de welwillende supporters.

De Voetbalwet, die met prima bedoelingen opgezet is door CDA, PVDA en VVD, is naar mening van de SBV, nog niet afdoende om hooligans uit de buurt van het voetbal te houden. Dit blijkt ook wel uit excessen rond het Feyenoord-stadion en recentelijk het incident in de Ajax-Arena rond keeper Esteban van AZ. De vorig jaar uitgebrachte Monitor Wet MBVEO/Voetbalwet geeft ook aan dat de toepasbaarheid en uitvoerbaarheid van de meldingsplicht rond voetbal te wensen overlaat.

De SBV heeft dan ook aangedrongen op aanscherping -naar Engels voorbeeld- van de Voetbalwet. Blij zijn wij dan ook met het initiatief van de PVDA en PVV om de Voetbalwet te verbeteren. Wij hopen en verwachten een brede steun voor de initiatiefwet van de heer van Dekken (PVDA) en de Mos (PVV).

De essentie voor SBV is: Het voor alle supporters van thuis en uitwedstrijden van betaalde voetbalorganisaties mogelijk willen maken dat:

  • Er niet of nauwelijks drempels zijn voor bezoek aan wedstrijden.
  • Er op een zo prettig mogelijke wijze genoten kan worden van wedstrijden.
  • Mensen en organisaties die supporters belemmeren bij het op een normale manier supporteren van het voetbal de wind uit de zeilen genomen wordt.


Met een betere ‘Voetbalwet’, die ingezet wordt tegen individuen in plaats van groepen van supporters wordt hiertoe een goede stap gezet!

Laatst bijgewerkt : 19 jan 2012 - 11:36