Home > Nieuws > PSV wint opnieuw in de slotminuten

PSV wint opnieuw in de slotminuten

22 apr 2012 - Door: Noel Van de Laar
Vennegoor of Hesselink

EINDHOVEN- PSV heeft met heel veel moeite weten te winnen van NEC. Na een 0-1 ruststand werd die score na rust omgebogen tot een 2-1 overwinning. PSV, dat zonder Toivonen, Bouma en Strootman aantrad, had alle moeite om het spel te maken tegen het afwachtend spelende NEC. Uiteindelijk viel het verlossende doelpunt twee minuten voor tijd. Invaller Jan Vennegoor of Hesselink maakte zich onsterfelijk door de winnende treffer te maken. Andere goals werden gemaakt door Navarone Foor namens NEC en voor PSV scoorde Jetro Willems zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV.

Door: Noël van de Laar

Na de overwinning in extremis van vorige week tegen AZ stond er vandaag weer een relatief gemakkelijke tegenstander op het programma. NEC kwam voor de tweede keer op bezoek in Eindhoven. In de vrieskou van februari stonden beide ploegen immers ook al in het Philips Stadion tegenover elkaar in het kader van de KNVB-beker. Zowel die wedstrijd(3-2) als de wedstrijd in Nijmegen werden gewonnen door PSV. In Nijmegen werd het eerder dit seizoen 0-2.

In de afgelopen week maakte Zakaria Labyad bekend dat hij een contract getekend zou hebben bij Sporting Lissabon, ervan uitgaande dat de eerdere contractverlenging ongeldig is. Dit zou betekenen dat de jonge Marokkaan transfervrij de deur uitloopt, terwijl dit op het moment nog een van dé groeibriljanten in de huidige PSV-selectie is. De supporters van PSV zijn hier duidelijk niet over te spreken en lieten hun afkeer zowel voor als tijdens de wedstrijd duidelijk merken. Bij ieder balcontact werd Labyad uitgefloten.

De wedstrijd begon voor PSV niet al te best. Zonder zelf nog een echte mogelijkheid gecreëerd te hebben was de eerste kans voor NEC. Nadat Tyton de vrije trap van de aanstaande Ajacied Lasse Schöne nog wist te keren kon de Poolse doelman niet voorkomen dat Foor de bal binnenkopte. Zo stond NEC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. PSV mocht hoop putten uit het feit dat de Nijmegenaren nog nooit wisten te winnen in Eindhoven.

PSV speelde erg matig in de volledige eerste helft en dat resulteerde dan ook in een achterstand bij de rust. PSV mocht NEC dankbaar zijn dat ze zich na de goal lieten terugzakken op de eigen helft. Want met de gehanteerde speelstijl van PSV had het veel erger uit kunnen pakken.

Er veranderde na rust weinig. Beide ploegen kwamen terug het veld op zonder te wisselen en dus kabbelde de wedstrijd voort in een moordend traag tempo. PSV, dat zonder Ola Toivonen, Kevin Strootman en Wilfred Bouma dus drie vaste waarden miste, leek lange tijd niet bij machte iets te forceren. Het feit dat de vorige maand achttien geworden Jetro Willems de beste man aan de zijde van PSV was wekte bij de supporters dan ook teleurstelling op. Na een dik uur spelen besloot Cocu toch maar wat aanpassingen te doen en zodoende mocht Manolev naar de kant. Orlando Engelaar kwam erin als zijn vervanger.

Vanaf dat moment leek de ploeg wat meer op het oude PSV. De komst van Engelaar zorgde ervoor dat de combinaties wat soepeler verliepen en dat leverde dan al vrij snel wat kansen op. Jetro Willems was in de voorbije weken al vaker dichtbij zijn eerste treffer in het PSV-shirt, maar was er tot vandaag nog niet in geslaagd het net te vinden. Tot de achtenzestigste minuut. Na een voorzet van Dries Mertens schoot de jonge linksback binnen bij de eerste paal en zorgde zo voor de gelijkmaker.

Bevrijdend werkte die treffer niet. De wedstrijd ging op hetzelfde niveau verder. NEC werd alleen gevaarlijk uit dode spelmomenten. Zo moest Tyton nog twee keer in actie komen op vrije trappen van NEC. Succesvol werden de Nijmegenaren echter niet waardoor de 1-1 stand lange tijd op het scorebord bleef staan. Tot de zevenentachtigste minuut. Zakaria Labyad mocht onder een luid fluitconcert naar de kant en werd vervangen door Jan Vennegoor of Hesselink. Nadat hij uit een voorzet van Depay nog net te kort kwam om in te koppen bleef de bal in de kluts hangen. Uiteindelijk belandde het leer voor de voeten van de Tukker die zich geen moment bedacht en voor zijn tweede treffer sinds zijn rentree tekende. Zo wist PSV allesbehalve te overtuigen maar pakte het wel drie aartsbelangrijke punten in de strijd om de tweede plaats.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Roda JC en is het te hopen dat PSV de huidige tendens weet om te draaien. Immers, sinds achttien december 2011 werd er geen uitwedstrijd meer winnend afgesloten door de Eindhovenaren. Heeft PSV daadwerkelijk de ambitie om de tweede plaats te behalen zal het alle resterende wedstrijden( Roda, Excelsior uit en ADO Den Haag thuis) moeten winnen.