Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Mark van Bommel keert terug bij PSV

Mark van Bommel keert terug bij PSV

14 mei 2012
Mark van Bommel

Mark van Bommel keert terug bij PSV. De 35-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal heeft getekend voor 1 jaar. Eerder speelde hij van 1999 tot 2005 in Eindhoven en werd de middenvelder onder meer vier keer landskampioen met PSV.

Reactie technisch manager Marcel Brands
Van Bommel komt over van AC Milan, waar hij anderhalf jaar heeft gevoetbald. "Dit is een transfer waar we ontzettend lang mee bezig zijn geweest", zegt technisch manager Marcel Brands. "We zijn blij dat het uiteindelijk gelukt is om zo'n internationaal ervaren speler, met een groot verleden bij PSV en tevens de aanvoerder van Oranje, terug te halen naar PSV."

Maandagavond gepresenteerd
Mark van Bommel werd maandagavond gepresenteerd in het Philips Stadion, nadat hij eerder op de dag medisch was gekeurd bij sportmedisch centrum TopSupport in Eindhoven, onderdeel van het St. Anna Ziekenhuis. Op een persconferentie kreeg Van Bommel uit handen van 'Mister PSV' Willy van der Kuijlen zijn eerste nieuwe PSV-shirt overhandigd en gaf hij toelichting op zijn terugkeer.

Vier keer kampioen met PSV
In zijn eerste periode werd Mark van Bommel (Maasbracht, 22 april 1977) vier keer kampioen met PSV en won hij eenmaal de KNVB beker. Na zijn vertrek werd hij nog vier keer kampioen met achtereenvolgens FC Barcelona (2006), Bayern MŁnchen (2008, 2010) en AC Milan (2011). Op zijn erelijst staan verder onder meer de Champions League, Duitse beker, de Super Cups van Nederland, Spanje, Duitsland, ItaliŽ en de tweede plaats op het WK van 2010 in Zuid-Afrika. De 74-voudig international meldt zich later deze week bij het Nederlands elftal, dat in voorbereiding op het EK naar Zwitserland gaat.

Bron: Persbericht PSV

Laatst bijgewerkt : 7 jun 2012 - 14:11