Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Inschrijving vrouwenteam FCE/PSV in Women’s BeNe League

Inschrijving vrouwenteam FCE/PSV in Women’s BeNe League

5 jun 2012

FC Eindhoven en PSV hebben zich gezamenlijk ingeschreven voor deelname aan de BeNe League, de vrouwenvoetbalcompetitie die van start gaat met ingang van 2012-2013.

Coach Hesterine de Reus
Ruim twee weken geleden maakten FC Eindhoven en PSV al bekend dat beide clubs een project zijn gestart onder de naam FCE/PSV. Onder die naam zullen de clubs een aparte stichting oprichten waarin het Eindhovense vrouwenvoetbal zelfstandig ondergebracht zal worden. Vanuit zowel FC Eindhoven als PSV komt er bestuurlijk toezicht. Als trainster en tevens technisch manager wordt Hesterine de Reus aangesteld, een zeer ervaren coach uit het vrouwenvoetbal. De Reus is sinds 1994 werkzaam bij de KNVB, waar ze onder meer werkte als KNVB-coach voor het team onder 17 jaar en als hoofdcoach van het team onder 19 jaar. Zelf kwam De Reus tussen 1983 en 1993 in totaal 44 keer uit voor het Nederlands vrouwenelftal. Ze is in bezit van de Pro-license en deed internationale ervaring op als bondscoach en technisch directeur van het vrouwenteam van Jordanië en werkt zij voor diverse commissies van de UEFA en FIFA.

Women’s BeNe League
De Women’s BeNe League kent in het eerste seizoen de volgende opzet: in de eerste seizoenshelft worden de Women’s Elite League in België en de Eredivisie Vrouwen in Nederland gespeeld (uit en thuis), waarna de vier sterkste clubs van beide landen zich na de eerste seizoenshelft kwalificeren voor de Women’s BeNe League A en de nummers vijf tot en met acht voor de Women’s BeNe League B. De Women’s BeNe League A en B worden vervolgens nog in hetzelfde seizoen in het voorjaar gespeeld. De hoogst geklasseerde Belgische en de hoogst geklasseerde Nederlandse club van de Women’s BeNe League A kwalificeren zich voor de UEFA Women’s Champions League namens respectievelijk België en Nederland.

Organisatiestructuur en invulling team
FC Eindhoven en PSV werken momenteel verder aan de verdere structuur en de technische invulling van team, staf en organisatie. Meer informatie en details volgen in de komende periode. Aanvang van de competitie is in augustus.

Laatst bijgewerkt : 5 jun 2012 - 9:37