Home > Nieuws > PSV boekt ruime oefenzege

PSV boekt ruime oefenzege

5 jul 2012 - Door: Noel Van de Laar
Lens

AALTEN – De eerste wedstrijd onder leiding van Dick Advocaat heeft PSV woensdagavond een 0-11 zege op AZSV Aalten bezorgd. De doelpunten waren enigszins gelijkwaardig verdeeld, bij rust stond het namelijk 0-6 en na rust werden daar nog vijf goals aan toegevoegd. Man van de wedstrijd voor PSV was ongetwijfeld Memphis Depay die met vier doelpunten het grootste aandeel in de overwinning had.

Door: Noël van de Laar / Foto: John Claessens

Bij PSV ontbraken de EK-gangers Mark van Bommel, Jetro Willems, Wilfred Bouma, Kevin Strootman, Przemyslaw Tyton en Ola Toivonen nog. De eerstgenoemden melden zich op twaalf juli bij de groep en zullen dan de training hervatten. Ola Toivonen heeft twee dagen langer vakantie en voegt zich op veertien juli weer bij de groep.

In de eerste helft was de stand zoals gemeld 0-6. Doelpunten kwamen in chronologische volgorde op naam van Peter van Ooijen, Orlando Engelaar, Dries Mertens, Memphis Depay en ter afsluiting van de eerste vijfenveertig minuten scoorde Jeremain Lens nog twee maal op slag van rust. De score werd na zes minuten geopend door Van Ooijen die op de rand van het zestienmetergebied doelman Kempers wist te passeren met een afstandsschot strak in de hoek. Daarna was het Engelaar die in twee instanties de marge verdubbelde.

Het slotstuk van de eerste helft was voor de laatste afvaller voorafgaand van het afgelopen EK. Jeremain Lens wist twee keer op snelheid de verdediging te verschalken en had daardoor de hoeken voor het uitkiezen. Lens faalde niet en gaf zo zijn visitekaartje af aan Dick Advocaat. Laatstgenoemde had zeven wisselspelers meegenomen en die liet hij dan ook allen opdraven in de tweede helft. Zo werd Boy Waterman vervangen door Ruud Swinkels. Andere nieuwkomer Zanka Jorgensen kwam het veld in voor Marcelo terwijl Timothy Derijck het veld in kwam als vervanger van Menno Koch. Verder bleven ook Dries Mertens, Jeremain Lens, Tim Matavz en Orlando Engelaar achter in de kleedkamer en zij werden vervangen door respectievelijk Tufan Özbozkurt, Marcel Ritzmaier, Jürgen Locadia en Thomas Horsten.

Na rust was het tijd voor de onemanshow van Memphis Depay. In een tijdsbestek van zesentwintig minuten wist de jonge linksbuiten liefst drie doelpunten en dus een zuivere hattrick te maken. Zijn derde van de avond was de mooiste. Nadat PSV een vrije trap kreeg op een meter of twintig van het doel legde Depay zelf aan en krulde hij de bal op prachtige wijze in het doel. Daarmee bracht hij de stand op 0-8. De overige twee doelpunten kwamen nog op naam van Jürgen Locadia en Timothy Derijck. Met name de goal van Jürgen Locadia is noemenswaardig. Met een halve omhaal vanaf de rand van de zestien werkte hij de bal op knappe wijze af en passeerde daarmee doelman Tim Ter Haar.

Daarna creëerden de Eindhovenaren nog wel wat kansen maar werd er niet meer gescoord. Daarmee werd de eindstand bepaald op een 0-11 overwinning en keerden de spelers tevreden terug naar de Lichtstad. Aanstaande zaterdag wacht de oefenwedstrijd tegen RKSV Nuenen om vervolgens woensdag aan te treden tegen de Duitse laagvlieger Oberhausen. Vervolgens wacht er nog een duel in en tegen het Belgische Racing Genk, de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, een toernooi in Polen waarvan de tegenstanders tot op de dag van vandaag nog niet bekend zijn en een nog niet door PSV bevestigd duel tegen 1.FC Union Berlin. Daarna wordt PSV rijp geacht het op te nemen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal op vijf augustus in de Amsterdam Arena. Dan zal de huidige landskampioen Ajax de tegenstander zijn.