Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 66e editie PSV Jeugdtoernooi om de Otten Cup

66e editie PSV Jeugdtoernooi om de Otten Cup

31 jul 2012

Op 3, 4 en 5 augustus aanstaande wordt op sportcomplex De Herdgang voor de 66e keer het internationale PSV Jeugdtoernooi om de Otten Cup gespeeld. Dit jaar nemen wederom acht teams met A-junioren van topclubs uit vijf landen deel. Uit Nederland zijn dat PSV, Ajax, AZ en FC Twente, terwijl uit het buitenland de hoogste jeugdelftallen van Anderlecht, titelverdediger FC Barcelona, FC Kopenhagen en FC Zenit St. Petersburg hun deelname hebben toegezegd. Het A1-team van PSV staat dit jaar onder leiding van hoofdtrainer Phillip Cocu en assistent-trainer Chris van der Weerden.

Programma 2012: vrijdag-zaterdag-zondag
De acht ploegen die dit jaar aan het toernooi deelnemen, zijn in twee poules ingedeeld. De elftallen spelen een halve competitie in hun poule. In poule A spelen FC Kopenhagen, PSV, AZ en FC Zenit St. Petersburg. In poule B zijn FC Twente, FC Barcelona,Ajax en Anderlecht ondergebracht.

De poulewedstrijden worden op vrijdagavond 3 en zaterdag 4 augustus gespeeld. Zondagochtend 5 augustus worden de kruisfinales gespeeld tussen de ploegen die als nummer één en twee in de poules zijn geëindigd. De finalewedstrijden worden zondagmiddag gespeeld. Een volledig overzicht vindt u op de volgende pagina. Dit jaar wordt een kleine toegangsprijs van € 3,00 gevraagd (per dag), kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Geschiedenis
Het PSV Jeugdtoernooi om de Otten Cup, kortweg het Otten toernooi genoemd, dat in de loop van de jaren grote bekendheid heeft verworven, werd in 1947 voor de eerste keer gespeeld. Dat gebeurde met medewerking van Ir. P.F.S. Otten, de toenmalige president van N.V. Philips, naar wie het toernooi is genoemd en wiens naam nog steeds prijkt op de wisselbeker. Het toernooi trekt al jaren lang veel belangstelling van nationale en internationale scouts. Veel spelers die in hun latere voetbalcarrière tot de internationale top zijn doorgedrongen hebben als jeugdspeler deelgenomen aan het Otten-toernooi. Tot hen behoren onder andere Ibrahim Afellay, John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Maarten Stekelenburg en Rafael van der Vaart. Daarnaast hebben ook tegenwoordige selectiespelers van PSV Wilfred Bouma, Marcel Ritzmaier, Memphis Depay, Luciano Narsingh en Georginio Wijnaldum, aan het Otten toernooi deelgenomen.

Supportersvereniging PSV
Net als voorgaande jaren heeft het bestuur van de Supportersvereniging PSV besloten om het Otten toernooi financieel te ondersteunen. Naast een financiële bijdrage stelt de Supportersvereniging ook dit jaar weer persoonlijke prijzen beschikbaar voor de beste keeper, beste verdediger, beste middenvelder en de beste aanvaller van het toernooi. Deze spelers worden gekozen door een neutrale commissie.

Voor meer informatie over het Otten toernooi verwijzen wij u door naar www.ottencup.nl.

Laatst bijgewerkt : 31 jul 2012 - 15:32