Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Penny-wise

Blog van Harrie: Penny-wise

24 jan 2013 - Door: Harrie Timmermans

Het was wel even schrikken toen de prijzen voor de wedstrijd tegen Feyenoord om de KNVB-beker bekend werden. Het goedkoopste kaartje kost € 25,-. Een fors bedrag, helemaal vergeleken met de zeer supportersvriendelijke tarieven die eerder door PSV werden gehanteerd tegen Heuts.

Navraag leerde dat de KNVB in haar regels heeft staan dat vanaf de kwartfinale dezelfde prijzen worden gehanteerd als in competitiewedstijden. Daarvan kan worden afgeweken maar dat moet in onderling overleg tussen de clubs aangezien de opbrengst van de wedstrijd wordt gedeeld.

Ik was blij om te horen dat PSV aan Feyenoord heeft voorgesteld om de prijzen te verlagen om op die manier zoveel mogelijk supporters in de gelegenheid te stellen de wedstrijd bij te wonen. Bij een lekkere bekerwedstrijd hoort toch ook een lekker volle bak.

Het antwoord uit Rotterdam was echter teleurstellend. Ze willen vasthouden aan de regels van de KNVB en dus aan de hoge prijzen. Kennelijk denken ze dat het toch wel vol loopt ondanks de hoge prijzen. De Engelsen hebben daar een gezegde voor: "Penny-wise, pound-foolish". De zogemaamde volksclub uit Rotterdam heeft blijkbaar niet al te veel op met het supportersvolk.

Laatst bijgewerkt : 24 jan 2013 - 7:38