Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Half vol

Blog van Harrie: Half vol

31 jan 2013 - Door: Harrie Timmermans

Als er 15.000 toeschouwers in het stadion zitten, is het stadion dan half vol of half leeg? Dat is een kwestie van hoe je naar zaken kijkt. Is een glas half vol of is het half leeg.

Ik ben van huis uit een optimist en ik geloof in de kracht van positiviteit. Mijn neiging is dus om te zeggen dat het stadion half vol was. Het alleen maar aandacht hebben voor de lege plaatsen doet in mijn ogen ook geen recht aan de trouwe fans die er wel gewoon waren.

Dat neemt niet weg dat clubs eens goed moeten gaan nadenken. Want er lijkt een patroon in te zitten. Bij PSV, kijk ook maar eens naar de toeschouwersaantallen in de Europa League, maar ook elders.

In een tijd dat veel mensen keuzes moeten maken wat ze met hun geld doen, is een hoge ticketprijs een reden om andere prioriteiten te stellen. Zeker als een wedstrijd ook nog eens "gratis" wordt uitgezonden. Stof tot nadenken. Misschien dat ons stokpaardje om de mogelijkheid van gespreide betaling van seizoenkaarten te bieden, al een kleine bijdrage kan zijn.

Laatst bijgewerkt : 31 jan 2013 - 8:41