Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Onverstoorbaar

Blog van Harrie: Onverstoorbaar

20 feb 2013 - Door: Harrie Timmermans

Het EK van 2004 ligt bijna 10 jaar achter ons. Ik was het alweer bijna vergeten. Niet echt een memorabel tournooi dus. Het enige wat is blijven hangen is een ongelukkige wissel van de toenmalige bondscoach, Dick Advocaat.

Hij haalde de uitblinkende Arjen Robben naar de kant in de wedstrijd tegen Tsjechie die vervolgens twee keer scoorden en de wedstrijd wonnen. Bijna niemand begreep die wissel en het land stond op zijn kop.

In de media werd een heksenjacht ontketend op de bondscoach. Jam Mulder vloog helemaal uit de bocht toen hij op televisie verkondigde dat Advocaat gestenigd moest worden. Smakeloos semi-intellectueel geleuter. Smakeloos is ook de column van Willem van Hanegem in het AD. Het getuigt niet van veel innerlijke beschaving om publiekelijk iemand uit te maken voor lafaard en slapjanus.

Advocaat reageerde op gepaste wijze. Hij heeft zich niet uit zijn tent laten lokken maar bleef laconiek en onverstoorbaar. In de aanloop naar de topper van zondag zijn randzaken onbelangrijk. Ondanks zijn geringe lengte is hij een hoge boom en die vangen nou eenmaal veel wind. Het is alleen wrang dat die wind afkomstig is van iemand waarvan hij dacht dat het een bevriende collega was.

Laatst bijgewerkt : 20 feb 2013 - 8:24