Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Brussel

Blog van Harrie: Brussel

6 mrt 2013 - Door: Harrie Timmermans

Het Algemeen Dagblad kwam woensdag als eerste met het bericht dat Brussel onderzoek ging doen naar de "miljoenensteun van de gemeente aan PSV". In het artikel kwam de Eurocommissaris van mededinging aan het woord, Joaquin Almunia.

"Ik ben er van overtuigd dat profclubs goed moeten worden gerund en dat zij niet bij de belastingbetaler moeten aankloppen als zij financieel in de problemen komen". Met zo'n citaat kun je het onmogelijk oneens zijn. Toch bekruipt mij het gevoel dat deze meneer dichter bij huis meer aan de bak zou kunnen.

Almunia is namelijk een Spanjaard en veel clubs daar gaan gebukt onder een zware schuldenlast waarvan je op je klompen aanvoelt dat die nooit wordt afgelost. Gelukkig voor hen zijn er Spaanse banken die dat gat afdekken, die op hun beurt weer bij Europa kunnen aankloppen voor steunmaatregelen. Uiteindelijk staat zo ook de Nederlandse belastingbetaler garant voor het salaris van Messi en Ronaldo.

PSV heeft terecht meteen alle medewerking aan het onderzoek toegzegd. We hebben toch niks te verbergen. Misschien zit er nog zelfs wel een voordeeltje in. PSV betaalt huur aan de gemeente voor de gronden die ze hebben verkocht aan de gemeente. Die huur is vastgesteld op het niveau van twee jaar geleden. Sindsdien zijn de prijzen voor grond gedaald. Eigenlijk kun je zeggen dat PSV de gemeente steunt.

Laatst bijgewerkt : 6 mrt 2013 - 16:51