Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Rusland

Blog van Harrie: Rusland

24 apr 2013 - Door: Harrie Timmermans

Onder de Noord-tribune zijn twee wanden van het stadion opgesierd met prachtige muurschilderingen. Werkelijk waar twee pareltjes. De mooiste vind ik die over het "Wonder van 2007". Bijna fotografisch geschilderd zien we Phillip Cocu nadat hij de 5-1 tegen Vitesse heeft gescoord.

Om zijn nek hangt Ibrahim Afellay. Ik had meteen het gevoel dat er iets niet klopte. Eenmaal thuis begon ik te zoeken naar foto's van die prachtige dag en werd mijn rare gevoel bevestigd. Niet Afellay hing bij Cocu om de nek maar in werkelijkheid was dat Patrick Kluivert.

Laten we eerlijk zijn: Patrick Kluivert heeft de harten in Eindhoven niet weten te veroveren. Een iets te hoog Amsterdam-gehalte en iets te weinig goals. Overigens wel eentje tegen Ajax in de thuiswedstrijd, een doelpunt wat "dubbel" telde. Maar hij maakt wel onderdeel uit van onze historie.

En die historie moet je respecteren. Mensen wegpoetsen van foto's doen ze in Rusland en andere landen waar geen democratie is. Je kan de geschiedenis niet met terugwerkende kracht veranderen. Als dat wel kon zou ik dit seizoen 8 nederlagen en een handvol incidenten ongedaan maken.

Laatst bijgewerkt : 24 apr 2013 - 12:55