Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Goed nieuws

Blog van Harrie: Goed nieuws

24 jun 2013 - Door: Harrie Timmermans

Afgelopen weekeind verbleef ik in de omgeving van Nantes. Daardoor kreeg ik de kans om een kort bezoek te brengen aan het Stade Beaujoire, de thuishaven van FC Nantes. Een bijzondere plek, ook voor PSV.

Niet alleen omdat het een typische architectuur heeft, ook typisch was dat alle hekken gewoon open stonden en ik het stadion gewoon in kon lopen zonder iemand achter me aan te krijgen die me langs een kassa wilde sturen voor een rondleiding. Wellicht is het een vorm van "openheid" die we bij ons niet meer kennen sinds de Herdgang op slot ging. Het kan natuurlijk ook laksheid zijn met de Franse slag.

Maar vooral bijzonder is dat dit stadion het decor was van een van de meeste bizarre Champions League wedstrijden die PSV ooit speelde. Op dinsdagavond 11 september 2001 werden beide ploegendoor de UEFA gesommeerd te spelen ondanks het feit dat de wereld in shock verkeerde als gevolgen van aanslag op de Twin Towers. Bezwaren van onze voorzitter Harry van Raaij werden arrogant weg gewuifd.

Tussen de bedrijven door kreeg ik het nieuws vanuit Eindhoven mee. De komst van oud-spelers in de jeugdopleiding is goed nieuws. Voorlopig vooral voor Legendary PSV. Dat wordt me zoveel kanjers wel haast onverslaanbaar.

Laatst bijgewerkt : 24 jun 2013 - 7:54