Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Loyaliteit

Blog van Harrie: Loyaliteit

25 jun 2013 - Door: Harrie Timmermans

PSV heeft de cijfers naar buiten gebracht over het aantal verkochte seizoenkaarten voor volgend seizoen: 28.000 is een heel mooi aantal. Daarvan zijn er 26.500 die hun kaart hebben verlengd. 1500 mensen zegden hun kaart op.

De vraag is natuurlijk of er conclusies te verbinden zijn aan deze cijfers. Ik denk dat je in ieder geval kunt stellen dat de loyaliteit van PSV-supporters erg hoog is. Het afgelopen seizoen was natuurlijk dramatisch maar de vier voorafgaande seizoenen waren we nu ook niet bepaald verwend. Als er nu nog mensen zijn die ons bestempelen als "succes-supporters" dan hebben die het echt niet begrepen.

Verder zou het interessant zijn er achter te komen welke redenen die 1500 mensen hebben die ons gaan verlaten. Wellicht dat marketing en kaartverkoop daar nader onderzoek naar zouden kunnen doen. Klantenonderzoek levert meestal heel bruikbare gegevens op.

Het slechtste wat nu zou kunnen gebeuren is dat PSV tevreden achterover gaat leunen. Een club ontleent zijn bestaansrecht aan haar supporters. Deze cijfers zouden een extra aansporing moeten zijn om voor iedere "klant" door het vuur te gaan en nog veel meer te investeren op dienstverlening aan de fans.

Laatst bijgewerkt : 26 jun 2013 - 8:40