Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Financiering

Blog van Harrie: Financiering

3 jul 2013 - Door: Harrie Timmermans

Mijn moeder heeft mij een gedegen financiŽle opvoeding meegegeven. Zij beheerde thuis het huishoudboekje en gaf me een aantal wijze lessen mee. Zo prentte ze me in dat je nooit meer geld moet uitgeven dan er binnen komt.

Verder gaf ze aan dat het verstandig was om te sparen voor het geval je investeringen moest doen. Grote uitgaven kun je beter doen met eigen middelen dan dat je naar de bank moet gaan voor een lening. Nou is het geld met de lage rentestand relatief goedkoop, maar dan nog.

Economen zouden mijn benaderingswijze typeren als het Rijnlandse model. In de voetbalwereld gelden kennelijk andere wetten. Daar wordt meer gewerkt met ingewikkelde financieringsconstructies. Meer Amerikaans, meer Angelsaksisch. Ook PSV overweegt in zee te gaan met buitenlandse financierders.

Nou zal Tiny Sanders echt niet over 1 nacht ijs gaan. En spreekt hij ook geruststellende woorden dat een financiering niet betekent dat er ook zeggenschap wordt "verkocht". Maar ik ben er nog niet achter hoe dat te rijmen valt met een keiharde wet uit het zakenleven: Wie betaalt, bepaalt.

Laatst bijgewerkt : 3 jul 2013 - 12:28