Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Zaakwaarnemer

Blog van Harrie: Zaakwaarnemer

5 nov 2013 - Door: Harrie Timmermans

Een aantal jaren terug kreeg ik de kans een boek te schrijven in de reeks “De nationale voetbalbibliotheek”. Ik kreeg de vrije hand in de keuze van een onderwerp en koos voor “De topscorer”. Het boek werd positief ontvangen hoewel er ook kritiek was op het feit dat het boek een wel heel hoog PSV-gehalte had. Het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan.

In mijn boek mocht een prominente plek voor Willy van der Kuijlen natuurlijk niet ontbreken. Mister PSV is namelijk de topscorer allertijden van de Eredivisie. Een bescheiden topscorer die wat betreft talent niet onderdeed voor toppers uit de Randstad. Maar zijn bescheidenheid verhinderde een internationale loopbaan.

Ook de zaakwaarnemer en de leiding van PSV speelden daarbij een rol. Zijn zaakwaarnemer was namelijk meer supporter van PSV dan dat hij de belangen van Willy in financiële zin behartigde. En PSV “vergat” te melden dat Real Madrid hem graag wilde inlijven. Met een absurd hoge vraagprijs werden ze afgewimpeld.

Tijden zijn veranderd. Spelers en zaakwaarnemers weten donders goed waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Zie de situatie rondom Toivonen. Het punt is echter dat zowel voor het standpunt van Toivonen als voor het standpunt van PSV iets te zeggen is. Het zou mooi zijn als achter de schermen een goede oplossing wordt bedacht in plaats van een publiekelijk potje modder gooien over en weer.

Laatst bijgewerkt : 5 nov 2013 - 13:29