Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Stijn Schaars

Blog van Harrie: Stijn Schaars

24 nov 2013 - Door: Harrie Timmermans

Na de wedstrijd tegen Heerenveen gooide Stijn Schaars het hoge woord eruit: "Natuurlijk is het crisis bij PSV". Daarmee verwoordde hij het gevoel wat ook leeft bij veel supporters. Zelfs de grootste optimist kan zijn kop niet meer in het zand steken.

Ik heb overigens waardering voor het feit dat Schaars de confrontatie met de media niet uit de weg gaat. Daarmee bewijst hij een professional te zijn die niet wegduikt wanneer het tegen zit. Ook in het supportershome nam hij uitgebreid de tijd om het gesprek aan te gaan met fans en toonde hij begrip voor de boosheid en frustraties.

De komende tijd zal de druk alleen maar toenemen. Het programma voor de komende tijd is zwaar en de kans op puntverlies lijkt groot. Nou hoort spanning bij een club als PSV, dus dat is niet erg. De vraag is alleen hoe je er mee omgaat. De roep om maatregelen zal toenemen. Maar het is wel zaak om daar verstandig mee om te gaan.

Want natuurlijk draagt de trainer verantwoordelijkheid maar hij moet wel werken met de beschikbare kwaliteiten. En de nuchtere constatering is dat die kwaliteiten onvoldoende zijn om een rol van betekenis te kunnen spelen. Accepteren of investeren, dat lijkt de keuze te zijn die de beleidsbepalers de komende tijd moeten maken.

Laatst bijgewerkt : 24 nov 2013 - 20:28