Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Hoogspanning

Blog van Harrie: Hoogspanning

7 feb 2014 - Door: Harrie Timmermans

Onze club staat onder hoogspanning. Was er vorig jaar om deze tijd sprake van "kampioenstress", nu is zelfs de kwalificatie voor Europees voetbal nog een fikse opgave. Ook deze week liepen de emoties hoog op.

Het is logisch dat de supporters teleurgesteld en gefrustreerd zijn. Net zo logisch is het dat het de spelers en de staf niet in de koude kleren gaat zitten. En in het vuur van de strijd worden dan wel eens dingen gezegd die beter niet gezegd hadden kunnen worden.

Spanning is niet erg, dat hoort bij een topclub. Guus Hiddink speelde daar in zijn tijd altijd een beetje mee. Het gaat er om hoe je met die spanning omgaat. Ik constateer een bepaalde kramp terwijl een beetje ontspanning geen kwaad kan.

Vooral niet de kop in het zand steken. Vooral niet de confrontatie uit de weg gaan. Vooral niet ontkennen. Vooral niet "wij" en "zij". Vooral geen kampen. Vooral niet met de ruggen tegen mekaar staan. Want dan wordt PSV een snelkookpan waar geen ventiel op zit, vroeg op laat klapt de deksel dan met een grote knal tegen het plafond.

Gooi alle deuren en ramen open. Het kan echt geen kwaad om juist in de deze tijd de Herdgang weer wat opener te maken. Maar wat nog meer helpt zijn resultaten: te beginnen morgen tegen FC Twente. Drie punten als beste remedie.

Laatst bijgewerkt : 7 feb 2014 - 8:24