Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Hoofdcoach Phillip Cocu ondergaat rugoperatie

Hoofdcoach Phillip Cocu ondergaat rugoperatie

27 mrt 2014 - Bron: Persbericht PSV
Phillip Cocu

Hoofdcoach Phillip Cocu onderging vanochtend een succesvolle rugoperatie waarbij een tumor uit zijn rug werd verwijderd. Het gaat hierbij, zoals het er nu naar uitziet, zeer waarschijnlijk om een goedaardige variant. Cocu richt zich vanaf dit moment op zijn volledige herstel.

Na onderzoek naar aanleiding van rugklachten werd bij Phillip Cocu onlangs een tumor in zijn rug geconstateerd, waarvoor hij vandaag een operatie heeft ondergaan. De spelersgroep en stafleden zijn daarover vooraf geÔnformeerd. Het uitvoerend medisch team en de medische staf van PSV zijn tevreden over het verloop van de operatie, maar niet nader beschikbaar voor commentaar. Namens PSV zal technisch manager Marcel Brands vrijdag op een persconferentie de media uitgebreid te woord staan over het revalidatietraject van Cocu. Ook een vertegenwoordiger namens de spelersgroep zal daarbij aanwezig zijn.

Cocu treedt gedurende zijn herstel voorlopig niet op als hoofdcoach van PSV, waarbij zijn taken worden waargenomen door de overige leden van de technische staf. Assistent-trainer Ernest Faber zal naar buiten treden als aanspreekpunt voor alle sportieve zaken rondom de selectie. Ook hij is vrijdag aanwezig op de persbijeenkomst.

PSV doet een dringend beroep aan iedereen om de privacy van Phillip Cocu en zijn naasten te respecteren, wat ook een zeer nadrukkelijke wens van hen is. De club wenst Phillip heel veel sterkte op weg naar volledig herstel. Hij zal de komende tijd al zijn energie en kracht nodig hebben voor zijn revalidatie, in de wetenschap dat PSV en alle rood-witte supporters hem daarbij maximaal steunen.

Laatst bijgewerkt : 27 mrt 2014 - 16:52