Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Bescheiden

Blog van Harrie: Bescheiden

3 apr 2014 - Door: Harrie Timmermans

Een aantal jaren geleden had ik de eer om een boek te mogen schrijven over het thema “De Topscorer". Ik kreeg kritiek dat ik nogal veel PSV’ers in mijn boek portretteerde. Kan ik er wat aan doen dat PSV zoveel topschutters in de gelederen heeft gehad.

Bovendien klopt mijn hart nou eenmaal sneller voor PSV. Een prominent hoofdstuk over Willy van der Kuijlen mocht natuurlijk niet ontbreken. Het hoofdstuk kreeg de titel “De bescheiden topscorer" mee.

Met zijn talent had hij het kunnen schoppen tot een wereldster maar hij bleef zijn club trouw. Mede omdat zijn zaakwaarnemer een grote fan was van PSV en de zakelijke belangen daaraan ondergeschikt maakte. Belangstelling van Real Madrid werd gewoon verzwegen.

De tijden zijn veranderd. Clubtrouw heeft een andere betekenis gekregen. Soms kan ik echter naar het verleden terug verlangen. Toen talenten na een paar goede wedstrijden nog niet verkondigden dat ze eraan denken om de club te verlaten als ze niet meer aan spelen toekomen. Toen bescheidenheid nog een deugd was.

Laatst bijgewerkt : 3 apr 2014 - 8:08