Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV: Toon Gerbrands wordt nieuwe algemeen directeur

PSV: Toon Gerbrands wordt nieuwe algemeen directeur

28 apr 2014 - Bron: Persbericht PSV - Door: Chris

Toon Gerbrands treedt bij PSV in dienst als nieuwe algemeen directeur. Hij is de opvolger van Tiny Sanders, die begin dit jaar aankondigde na vier jaar terug te treden uit deze functie. Gerbrands komt over van AZ, waar hij sinds 2002 directeur algemene zaken is. Hij tekent in Eindhoven een contract voor vier jaar.

Reactie Peter Swinkels, voorzitter RvC
Peter Swinkels is namens de Raad van Commissarissen meer dan tevreden met de aanstelling van Gerbrands. "De RvC is enthousiast over hem, gezien het veelzijdige profiel waar hij voor staat. Zijn lange ervaring en bewezen successen in de Nederlandse topsport, de wijze waarop hij AZ langs hoogte- en dieptepunten heeft geloodst en de jarenlange kennis die hij meeneemt naar PSV, maakten hem tot voornaamste kandidaat. Met oog op de lange termijn is de club een nieuwe weg ingeslagen en Gerbrands is ťťn van de boegbeelden om deze koers te varen. Als voormalig topcoach is hij als geen ander in staat een motivator te zijn voor de hele club en hij past bij de kernwaarden van PSV", aldus Swinkels. "Wij zijn in gesprek met AZ over de ingangsdatum."

Reactie Toon Gerbrands, aanstaand algemeen directeur
"Ik was vereerd toen PSV me benaderde voor deze rol, waar ik uiteraard bedenktijd voor heb gevraagd. Na een lange periode van twaalf jaar verlaat ik immers een schitterende club, waarmee we in die periode beide kanten van de medaille hebben gezien. In deze periode heb ik daarnaast ook mezelf mogen ontwikkelen. Nu krijg ik in deze fase van mijn loopbaan een prachtige kans. Het topsportklimaat in Eindhoven, de vele mogelijkheden en de lange termijnvisie van de club zijn zeer aansprekend", zegt Gerbrands. "Presteren vanuit een visie en filosofie, ik verheug me op een veelomvattende uitdaging bij een grote club." Gerbrands voegt toe de werkzaamheden bij AZ zeker te blijven verrichten tot de laatste officiŽle wedstrijd van het seizoen.

Over Toon Gerbrands
Toon Gerbrands (Sneek, 31 oktober 1957) was jarenlang actief als volleyballer, waarvan lange tijd op het hoogste nationale niveau. Daarna werd hij coach (vier landstitels, Europa Cup) en bondscoach. Met het Nederlands heren volleybalteam werd hij Europees kampioen en plaatste hij zich voor de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Hij was ook manager en directeur van de DSB-schaatsploeg, waarna hij in 2002 directeur werd bij AZ. Die club werd in 2009 kampioen van Nederland, won in 2013 de KNVB beker en boekte diverse Europese resultaten. Als sportspreker en auteur van sport- en motivatieboeken is de 57-jarige Gerbrands een veelgevraagd en veelgelezen persoonlijkheid.

Intensieve opvolgingsprocedure
Na een intensieve opvolgingsprocedure kiest de club voor het aanstellen van Toon Gerbrands als nieuwe algemeen directeur. Als directeur van AZ heeft hij ruime ervaring opgedaan in de voetbalwereld, waarbij hij in Alkmaar ook successen oogstte in samenwerking met technisch manager Marcel Brands.

Laatst bijgewerkt : 28 apr 2014 - 20:06