Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Passie en strijd

Blog van Harrie: Passie en strijd

3 sep 2014 - Door: Harrie Timmermans

Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen, in Tilburg tegen Willem II was voor het eerst een nieuw liedje te horen. De volledige tekst en de melodie kun je op Youtube terug vinden. Ik beperk me hier tot de kernwoorden: passie en strijd.

Die twee begrippen drukken uit wat supporters verwachten van spelers die onze rood-witte kleuren mogen dragen. Niks meer maar zeker ook niks minder. Geen verwend divagedrag maar trots tot in je vezels dat je onze club mag vertegenwoordigen.

Kijkend naar de kwestie Zakaria Bakkali dan is er van strijd zeker sprake. Maar niet in de goede zin van het woord. Een soap waaraan geen einde leek te komen totdat PSV definitief de contractaanbieding introk.

Ik kan me vinden in het besluit van de directie om een streep te trekken. Ook als signaal naar andere jeugdspelers. Misschien had het zelfs al eerder moeten gebeuren. Het is heel, heel graag of helemaal niet. Het zetten van heldere normen en waarden weegt daarbij zwaarder dan de mogelijke kapitaalvernietiging van een speler die transfervrij de deur uitloopt.

Laatst bijgewerkt : 3 sep 2014 - 8:15