Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Winst

Blog van Harrie: Winst

28 okt 2014 - Door: Harrie Timmermans

Dinsdag presenteerde PSV de jaarcijfers. Het seizoen werd afgesloten met een winst van circa 4 ton. Terug kijkend naar waar onze club vandaan komt, is dat een mooi resultaat. Want zonder een gezonde exploitatie kan een club niet draaien.

Maar de echte winst in mijn ogen is dat PSV het maken van winst niet meer als doelstelling nummer één in het vizier heeft. Want bij een voetbalclub draait het in de eerste plaats om voetbal. En in de tweede plaats, en in de derde plaats.

Het bewijs dat de nadruk op het sportieve is komen te liggen, wat onmiskenbaar de hand is van Toon Gerbrands, blijkt wel uit het feit dat het financiële resultaat veel hoger had kunnen uitvallen als was ingegaan op vorstelijke transferbedragen voor Depay en Wijnaldum. De directie heeft die zak met geld bewust laten lopen om daarmee het kapitaal op het veld te houden.

Op 1 januari krijgen we ook een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Ik hoop en verwacht dat hij deze nieuwe focus, meer dan degene die hij opvolgt, stevig ondersteunt. Dan kan ik helemaal tevreden constateren dat stapje voor stapje de aanbevelingen van het Forum worden ingevoerd.

Laatst bijgewerkt : 28 okt 2014 - 18:38