Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: In wedstrijden tegen de “kleintjes” kun je het kampioenschap verspelen

Blog van Harrie: In wedstrijden tegen de “kleintjes” kun je het kampioenschap verspelen

7 dec 2014 - Door: Harrie Timmermans

Een tijdje terug konden supporters op onze website hun stem uitbrengen voor de club met het beste uitvak. FC Dordrecht gaat geen hoge ogen gooien. De ontvangst met een gratis kopje koffie ten spijt maar het vak deed denken aan een zwaarbewaakte luchtplaats van een gevangenis.

Voor de supporters geen reden om het af te laten weten. De wedstrijd was ruim van te voren uitverkocht. Op de ploeg leek de krakkemikkige ambiance wel vat te krijgen. Anders kan ik niet verklaren dat PSV zo vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam.

Ik snap ook wel dat De Krommedijk geen San Siro of Camp Nou is. Maar wedstrijden tegen dit soort tegenstanders zijn wel bepalend voor het kampioenschap. In wedstrijden tegen de “kleintjes” kun je het kampioenschap namelijk zomaar verspelen. Dat vraagt om 100% instelling vanaf de eerste minuut.

Uiteindelijk gingen de 3 punten mee terug naar Eindhoven. En dat telt. Er zal best nog wel nagepraat worden met deze en gene. Bijvoorbeeld over de manier waarop je een strafschop neemt. Want de drie punten kunnen niet verhullen dat de lat hoger moet komen te liggen om ook de strijd met de topploegen in de competitie te winnen.

Laatst bijgewerkt : 7 dec 2014 - 8:48