Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Luc Nilis, wat een geweldenaar!

Blog van Harrie: Luc Nilis, wat een geweldenaar!

10 dec 2014 - Door: Harrie Timmermans

Gisteravond zond de Belgische televisie een interview uit met Luc Nilis. Tussen de vragen door werden beelden vertoond van zijn goals. Wat een geweldenaar!

Niet minder dan zes seizoenen droeg de Belg onze clubkleuren. En groeide hij uit tot een geliefde clubheld. Natuurlijk door zijn prachtige goals die hij net zo makkelijk met links als met rechts scoorde. Ik ken eigenlijk maar één voetballer met net zo’n fabuleuze traptechniek: Willy van der Kuijlen. Maar ook omdat het zo'n bescheiden en aardige jongen was.

Daar waar Nilis in eigen land vaak mikpunt van kritiek was, werd hij in Eindhoven op waarde geschat. PSV bood hem het warme bad waardoor hij als voetballer tot grote hoogte steeg. De hakbal tegen FC Utrecht was een onderstreping van zijn extreme klasse.

Niet voor niets vond het interview plaats in het stadion bij Eetcafé De Verlenging. Daar waar hij op zijn plaats is. Onder het wakende oog en de zorgende handen van de familie Van Kemenade. Het was fijn om te zien dat het na een donkere periode weer beter met hem gaat.

Laatst bijgewerkt : 10 dec 2014 - 13:08