Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Europees gelden andere wetten

Blog van Harrie: Europees gelden andere wetten

20 feb 2015 - Door: Harrie Timmermans

De wedstrijd tegen Zenit bewijst dat de kloof tussen de top van de Eredivisie en de knock-out fase van de Europaleague aanzienlijk is. Op papier stond dat al voor de wedstrijd vast. De begroting van Zenit is een veelvoud van die van PSV. En dat zie je ook aan de kwaliteit van de selectie.

Niet gehinderd door een salarisplafond zijn ze in staat om grote spelers als Hulk en Witsel naar de tweede stad van Rusland te lokken. En juist die twee spelers maakten op het veld het verschil. Lang had je als toeschouwer het gevoel dat PSV gelijkwaardig was en zelfs kans had om te winnen.

En in de Eredivisie slaagden we er ook vaak in om moeilijke wedstrijden over de streep te trekken. Maar Europees gelden andere wetten. Witsel liet Hiljemark op een cruciaal in de fout gaan en uit de daarop volgende aanval kreeg Hulk een niet te missen kans.

Normaal gesproken is PSV volgende week in Sint Petersburg kansloos om de volgende ronde te halen. Ik hoop dat de ploeg daardoor vrijuit kan spelen en misschien wel tot een verrassing in staat is. Maar eerst zondag drie superbelangrijke punten tegen FC Dordrecht binnen halen.

Laatst bijgewerkt : 20 feb 2015 - 7:45