Home > Nieuws > Ajax beëindigt zegereeks van PSV

Ajax beëindigt zegereeks van PSV

Schöne maakt winnende treffer

2 mrt 2015 - Bron: NOS Teletekst

Ajax heeft in Eindhoven met 3-1 een einde gemaakt aan de zegereeks van PSV. De koploper had zijn laatste elf duels gewonnen en had dit seizoen alle twaalf thuisduels in winst omgezet.

PSV,dat nu nog elf punten voorsprong op Ajax heeft,begon sterk aan de levendige eerste helft.De Brabanders zetten Ajax onder druk,maar kregen de bal maar niet langs Cillessen.De Ajax-doelman hield Narsingh (één tegen één),Depay (pegel) en Wijnaldum (kopbal) van scoren af.

Gaandeweg de eerste helft kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd.De bezoekers kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit en na een half uur scoorde Kishna na een fraaie actie van El Ghazi.

In het vervolg golfde het spel op en neer en beide ploegen kregen voor rust nog kansen.Zo vond Maher Cillessen op zijn weg en verprutste Milik aan de overzijde een mogelijkheid.

PSV speelde na rust vol op de aanval, maar Ajax bleef zonder veel problemen overeind.Een kwartier voor tijd ging het toch mis voor de gasten,die Schöne eerst met een vrije trap de lat hadden zien raken.Een minuut later kopte De Jong raak op aangeven van Willems.

Ajax had het lastig,maar kwam via een van richting veranderde vrije trap van invaller Schöne op 2-1.Nadat Bazoer een kopbal van Wijnaldum van de lijn had gehaald,krulde El Ghazi de 3-1 binnen.

Laatst bijgewerkt : 2 mrt 2015 - 7:14