Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: De “Gekste" maak je niet gek

Blog van Harrie: De “Gekste" maak je niet gek

24 mrt 2015 - Door: Harrie Timmermans

Als je tegen iemand zegt: denk niet aan een roze olifant, grote kans dat hij maar aan één ding kan denken: een roze olifant. Onze hersenen hebben namelijk moeite met het woord “niet". Wat heeft dit met PSV te maken, hoor ik de lezer denken? Volgens mij een heleboel.

Want het credo van de club is: we praten niet over de titel. Daardoor praat je er dus juist wel over. Ontkennen werkt dus juist averechts. Dat geldt wat mij betreft ook voor de druk die wordt opgevoerd na de nederlaag in Rotterdam.

Je kunt heel hard roepen dat er geen sprake is van spanning, stress of nervositeit. Maar hoe harder je het ontkent, hoe meer dat het een thema wordt. Hoe dan wel? De woorden van Toon Gerbrands bieden houvast: “Topsport is zelden comfortabel". Met andere woorden: spanning hoort bij het vak. Zeker in de top. Het gaat ook niet om het wel of niet aanwezig zijn van spanning, maar de manier waarop je met die spanning omgaat.

Dat geldt ook voor ons als fans. Natuurlijk ken ik inmiddels het resterende competitieprogramma uit mijn hoofd en heb ik alle sommetjes gemaakt. En dan voel ik soms ook een ongemakkelijk gevoel in mijn maag. Aan de andere kant: liever 8 punten voor dan andersom. Vaak is in het stadion te horen: Eindhoven de Gekste. En zeg nou zelf, de “Gekste" maak je toch niet gek.

Laatst bijgewerkt : 24 mrt 2015 - 7:47