Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Opvreten

Blog van Harrie: Opvreten

5 apr 2015 - Door: Harrie Timmermans

Afgelopen vrijdag werd ik gebeld door Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad bij wijze van voorbeschouwing op de wedstrijd tegen FC Twente. Hij confronteerde mij met de statistieken van de wedstrijd (laatste overwinning 10 jaar geleden!) en het gegeven dat PSV eerder drie keer een grote voorsprong verspeelde in de slotfase van de competitie.

Hij informeerde of er sprake was van ongerustheid onder supporters. Nauwelijks: “Laat duidelijk zijn dat ik er vertrouwen in heb dat PSV het nu gewoon redt. We zijn bezig een record aantal overwinningen neer te zetten. Als de spelers dat nou in hun hoofd houden kunnen ze ook denken 'we vreten Twente op en zijn bijna kampioen."

En dat is wat PSV gisterenavond met FC Twente deed: opvreten. De critici zullen wel weer zeggen dat onze tegenstander speelde met een veredeld B-elftal, of dat ze met hun gedachten al bij de halve finale van de beker zaten en meer van dat soort “zure druiven". Who cares.

Ik niet in ieder geval. Het is juist een goede zaak als PSV weer kritisch wordt benaderd als de te kloppen ploeg. Dat betekent dat we weer terug zijn aan de top. Dat is vele malen prettiger dan vorig jaar toen we medelijden kregen. Ik heb liever dat ze figuurlijk gesproken de pest aan ons hebben.

Laatst bijgewerkt : 5 apr 2015 - 8:46